Saymaz, Atilla ve Atilla'nın medeniyet tartışması güne damga vurdu

Saymaz, Atilla ve Atilla'nın medeniyet tartışması güne damga vurdu
Taliban'ın Afganistan'da başkent Kabil'e girerek yönetimi ele geçirmesinin ardından İsmail Saymaz, Toygun Atilla ve Aytunç Erkin arasındaki "medeniyet" tartışması gündem oldu.

Afganistan''da Taliban''ın başkent Kabil''e girerek yönetimi ele geçirmesine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Son olarak Twitter''da İsmail Saymaz, Toygun Atilla ve  Aytunç Erkin arasında Afganistan''a ilişkin dikkat çeken bir tartışma yaşandı.

Gazeteci İsmail Saymaz Twitter''dan paylaştığı mesajda "Medeni dünya Afganistan’da ışıkları söndürüp gitti" ifadelerini kullandı.

Saymaz''ın paylaşımını alıntılayan gazeteci Toygun Atilla, "Medeni olsalar bırakıp gitmezlerdi. Mahvedip gittiler" diye yazdı.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin de Atilla''nın Saymaz''a verdiği yanıtı alıntılayarak "Katliamcının medenisi olmaz! Milyonlarca Iraklıyı katleden haydut devlet ABD yıllarca Taliban’ı büyüten kuvvettir. Emperyalist barbarlık da Taliban barbarlığı da yok olup gitmeden insanlık kazanamaz! Çözüm belli: Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci-halkçı-laik programı..." dedi.

Twitter''da gazeteciler Aytunç Erkin ve Toygun Atilla''nın eleştirilerinin ardından Saymaz, yanlış anlaşıldığını belirterek yaptığı paylaşımda "Yukarıdaki twette, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesinden söz etmiyorum. İnsanlığın Taliban karşısında Afganistan’ı bir başına bırakmasından, uçaklardan düşen insanları izleyen ‘medeni dünya’dan söz ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler