Kim Jong-un ile hatıra fotoğrafı çektirdiler

Kim Jong-un ile hatıra fotoğrafı çektirdiler
Azerbaycan'ın eski İstanbul Başkonsolosu Gazeteci Yazar Dr. İbrahim Nebioğlu'nun Kim Jong-un paylaşımı dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, daha önce akla hayala gelmeyecek ve baskıcı olduğu kadar tuhaf olan yasakları var. 

Kuzey Kore Lideri Kim Jong un, Güney Kore tarzı konuşmayı yasakladı ve ''gericiliğe'' savaş açtı. 8.İşçi kongresinde alınan kararlara göre ülkede artık Güney Kore aksanında konuşmak, Güney Kore dizilerini izlemek yasak. Ayrıca ülkede ABD ve Japonya''dan ithal edilen ürün bulunduranlara ölüm cezası verilebiliyor.

2014''te, Kim lider olduktan üç yıl sonra, erkek öğrencilere saçları ''Yüce Lider''in tarzına uyacak şekilde kesme talimatı verildi. O zamanlar Kim''in saçlarının arkaları kısaydı ve tepede yanları ayrıydı.Ardından, 2017''de, Kuzey Korelilerin saçlarını Kim''e benzemek için kestirmelerinin yasaklandığı ve yalnızca 15 onaylanmış stil arasından seçim yapmalarına izin verildiği bildirildi.


KENDİ KENDİSİNİN OTOKRATI

Uzmanlara göre "Kim Jong-un, babasının ve büyükbabasının oluşturduğu sistemin belirli yönlerinden hoşlanmıyor - özellikle halefin meşruiyetini, seleflerine olan saygısına bağlayan sistemden. Mevcut lider kendi kendisinin otokratı olmak istiyor."

Azerbaycan''ın eski İstanbul Başkonsolosu Gazeteci Yazar Dr. İbrahim Nebioğlu, Kim Jong-un, Kore Halk Ordusu ile fotoğrafını paylaştı. Fotoğraftakilerin sıralı ve birbirine benzer hali dikkat çekti. Fotoğrafa çok sayıda beğeni ve yorum yağdı.

İşte Nebioğlu''nun o paylaşımı;

"Kore İşçi Partisi Genel Sekreteri, DPRK Devlet İşleri Başkanı, sevgili yoldaş Kim Jong-un, Kore Halk Ordusu askeri eğitim çalışanlarının 8. toplantısının katılımcıları ile hatıra fotoğrafı çektirdi." 

Paylaşıma çok sayıda beğeni ve yorum geldi.

İlgili Haberler