AKP’nin bittiğinin resmi

AKP’nin bittiğinin resmi
Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın paylaştığı ve Türkiye’nin içler acısı durumunu gösterdiği tabloyu göre "AKP’nin bittiğinin resmi" olarak yorumladı.

Özgür Demirtaş'ın paylaşımını  gören herkes bu yorumu yaptı

Türkiye’nin en çok tanınan finans uzmanlarından olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş son sosyal medya paylaşımında Türkiye’deki enflasyonun dünyada nasıl görüldüğünü ortaya koydu.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından yapılan araştırmanın sonuçları tablo halinde kamuoyuna sunuldu. Söz konusu tabloda Türkiye’nin listedeki yeri yürekleri burkarken Özgür Demirtaş’da Twitter sayfasından sonuçları paylaştı.

TÜRKİYE FARK ATTI

OECD’nin raporundaki 2021 yılının aralık ayı enflasyon oranlarına göre Türkiye diğer dünya ülkelerinin arasında en fazla enflasyona sahip ülke olarak göze çarpıyor. 

Bu durumun daha kötü olanı ise OECD Türkiye’nin enflasyon değerini tablodaki grafikte orantısız olduğunu göstermek için araya boşluk bırakması oldu. Listenin ikinci sırasında yer alan Estonya’ya Türkiye’nin enflasyon oranında 3 kat fark attığı görülüyor.

Özgür Demirtaş bu tabloyu “2021 Aralık enflasyon oranları” notuyla sade bir şekilde paylaşırken gelen okuyucu yorumlarında “İşte AKP’nin bittiğinin resmi” şeklinde ifadelerin yer alması dikkatlerden kaçmadı.

İlgili Haberler