04.00'te "acil" kodlu görüşme

04.00'te "acil" kodlu görüşme
Suriye'de yükselen tansiyon sonrası, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki Türk heyet sürpriz şekilde sabaha karşı 04.00'te Tahran'a gitti. Ziyaretin, İran Büyükelçiliği ile yapılan görüşme sonrasında "acil" koduyla alındığı ortaya çıktı.

Aydınlık gazetesinden Yakup Aslan'ın haberine göre, Suriye'de yükselen tansiyona paralel olarak harekete geçen Ankara, diplomatik temaslarına hız verdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün sabah İran'a sürpriz bir ziyarette bulundu. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve meslektaşı Cevad Zarif ile Tahran'da bir araya gelen Çavuşoğlu'na Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın da eşlik etti.

"ACİL" KODLU GÖRÜŞME

Bilgi veren kaynaklar sürpriz ziyaret öncesinde Türk yetkililerinin İran büyükleçiliği ile temasa geçerek "acil" koduyla görüşme talebinde bulunduğunu dile getirdi. Sabaha karşı 4 sıralarında İran'a varan Türk heyetinin saat 6.00'da İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi'ne geçtiğini açıklayan kaynaklar Ruhani ile Suriye ve bölgedeki diğer konuların ele alındığını bildirdi. Hasan Ruhani ile yapılan zirvenin ardından İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililer cumhurbaşkanlığına çağrılırdı. Günün ilerleyen saatlerinde Mevlüt Çavuşoğlu mevkidaşı Cevad Zarif ile bir araya geldi.