"1 günlüğüne Emniyet Genel Müdürü olsam!"

Vatandaşız işte!.. Tepemizin öyle attığı anlar olur ki; bazen 1 günlüğüne Başbakan, Milli Eğitim Bakanı veya Sağlık Bakanı olmak isteriz. Basarız yaygarayı, "Versinler 1 günlüğüne bana o koltuğu, bak sen o zaman neler yaparım" diye. Bir günlük büyük yetki ile yapacaklarımızı da sıralar gideriz.

Ülkemiz uzun yıllardır terörle yaşıyor. Her yeri geldiğinde en yetkili ve etkililerin "terörü nasıl ezeceğine" dair nutuklarına da çok alışığız. AKP iktidarı sayesinde PKK terör örgütü ile masada oturup, barış anlaşması  yapmaya alıştırıldığımız sırada bir yerlerde lastik patladı. Şimdi şehirlerden terör örgütünü temizlemeye çalışıyoruz. Bu da yetmiyormuş gibi Irak ve Suriye'de iç karışıklıkların başladığı günlerden bu yana sürdürdüğümüz hatalı tercihlerdeki istikrarımız nedeniyle bir de şer topu gibi bir IŞİD'imiz oldu. Hani derler ya; "Al birini vur ötekine". Biri bölüyor diğeri kan kusturuyor. Biri vücudumuzu parçalamakla diğeri ise kanımızı emmekle meşgul. Ağır bedeller ödüyoruz. Analarımız her gün ağlıyor. Her gün onlarca kalbe kor ateş düşüyor. Sonuçta bu iki kanlı örgüt ülkeyi kuşatıyor, çeviriyor. Her geçen gün hayatımıza daha çok giriyorlar. Şehitler geldikçe her mahallemiz bir yangın yerine dönüyor. IŞİD'in canlı bombalarını duydukça uykularımız kaçıyor.

Ankara'nın zirvelerinde sık sık toplanan en yetkili kurullarının gündemine baktığınızda hep terör var. Toplantı üstüne toplantı, zirve üstüne zirve, demeç üzerine demeç... Şu anda ne noktadayız!.. Her gün onlarca şehit. Ana karnında şehit olan bebekler. Patlayan canlı bombalar ve araçlar. Şu son 9 ay içinde  teröre ne kadar can kaybı verdik?.. Söylemesi çok acı ama rakamları hatırlayabileniniz var mı?

Kafanızın tası yine attı, değil mi?.. "Beni 1 günlüğüne Emniyet Genel Müdürü yapsınlar. Toplarım tüm emniyet müdürlerini bak sen o zaman..." dediğinizi duyar gibi oldum. O zaman sizlere Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in masasında duran böyle bir toplantının planlama aşamasındaki gündem maddelerinden haberdar edeyim. Belgeye dikkatlice  bakın ve gündem maddelerini çok dikkatli inceleyin lütfen.

belge-004.jpg

 

İl EMNİYET MÜDÜRLERİ TOPLANTISI

(GÜNDEM)

Toplantı 2 grup halinde olacaktır. 1 gün sürecektir.

Toplantıda;

PDY/FETÖ terör örgütü ile mücadele,

Arama ve yol kontrolleri,

Turizm tedbirleri,

Canlı bomba eylemleri ve eylemcileri,

Risk analiz çalışma grupları,

Raylı sistemler, deniz, otoyol, havalimanı ve AVM'lerde alınan tedbirler,

Önem arz eden cadde ve sokaklarda alınan tedbirler,

Yasal olarak alınıp nakledilebilen patlayıcı maddelerin kontrolü,

Çalıntı araçlar,

Güvenlik birimlerine ait servisler,

Uzman köpek kullanımı,

PTS/KGYS uygulamaları,

Bina ve önemli şahısların korunması,

Zırhlı araçlar,

Bilgi notu standartları,

Kuvvet talebi,

Terör eylemleri müdahale eğitimi,

Özel güvenlik personeli eğitimi, konuları ele alınacaktır.

M. Celalettin Lekesiz

Vali

Emniyet Genel Müdürü.

Şimdi bu yazıyı görünce malum troller ve algı operatörleri hemen devreye girecek ve irin kusmaya başlayacaklar. Her zaman dediğimi bir kez daha tekrarlayayım; Türk milletine ve devletine ihanet eden ve düşmanca faaliyetler düzenleyen kim varsa hukuk kurallarına uygun olarak bağımsız yargının karşısına çıkarılsınlar ve en ağır şekilde cezaları verilsin. Fakat, "vay efendim şu bunu diyecek", "bu böyle yorumlayacak" diye gerçekleri haykırmaktan da geri duramayız.

Bazı kadroların ne kadar siyasallaştığını faş eden çarpıcı bir belge bu!.. Aynı zamanda devlet mekanizmasının içine düşürüldüğü içler acısı hali de gösteriyor. Koltukta oturmak içinde en gerekli 1'inci gündem maddesini de!..

Canlı bomba eylem ve eylemcileri Emniyet Genel Müdürlüğü ve teşkilatının 4'üncü sıradaki gündem maddesi. PKK/PYD/IŞİD/DHKP-C vs.. hiç yok..

Anlayacağınız, her türlü ahval ve şerait içinde gündeminizin 1'inci maddesi saraya tam itaat ve en şirin gözükme hali!..

Siz, Emniyet Genel Müdürü olsanız ne yapardınız!..

 

Yazarın Diğer Yazıları