1 hafta önce jandarma Vali’den izin alamamış

1 hafta önce jandarma  Vali’den izin alamamış
Ağrı’da verdiği operasyon izniyle tartışmaların odağında yer alan Vali Musa Işın’ın bir skandalı daha ortaya çıktı. Işın, Doğubeyazıt’ta bölücü başının doğum günü için toplanan ve 13 silahlı teröristin de katıldığı toplantıya jandarmanın operasyon yapmasına izin vermedi.

PKK propaganda yaptı, Vali askeri kışladan çıkartmadı

Diyadin’in Yukarı Tütek köyünde verdiği operasyon izniyle tartışmaların odağında yer alan Ağrı Valisi Musa Işın’ın bir skandala daha imza attığı ortaya çıktı. Yukarı Tütek Köyü’nde 11 Nisan’da Jandarma Özel Harekat Timleri’ne saldıran PKK’lılar bu tarihten 7 gün önce de Doğubeyazıt’a bağlı Güngören Köyü, Kuli mezrasında tam 9 saat propaganda yaptı. HDP/BDP, Kuli mezrasında 4 Nisan’da bebek katili Abdullah Öcalan’ın doğum günü bahanesiyle etkinlik düzenlendi. Etkinliğe 900 vatandaş, 13 de silahlı ve üniformalı terörist katıldı. İstihbarat birimleri günler öncesinden başta Ağrı Valisi Musa Işın ve İçişleri Bakanlığı’nı söz konusu gösteri konusunda uyardı. Hatta 13 terörist arasında bulunan Murat Bazid’in konuşma yapacağı bilgisine de yer verdi.

Vali izin vermedi

Jandarma Asayiş Komutanlığı, istihbarat bilgisi üzerine operasyon yapmak için Vali Musa Işın’a yazılı olarak başvurdu. Ancak Işın, Jandarma’ya söz konusu operasyon iznini vermedi. İstihbarat raporlarında daha sonra yaşananlar şöyle anlatıldı: “Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlamaları kapsamında HDP/BDP ve Doğubeyazıt Belediyesi’nin organizatörlüğünde Güngören Köyü Kuli mezrasında 04.04.2015 tarihinde saat 09.00’da etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Doğubeyazıt’tan ve çevre ilçelerle köylerden yaklaşık 900 kişi ile birlikte PKK’dan da silahlı 13 terörist katıldı. Etkinliğe katılan PKK’lılardan Murat Bazid adlı terörist burada halka bir konuşma yaparak ’Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması gerektiğini, çözüm sürecine inanmadıklarını bu sürecin bir şekilde sona ereceğini, halkın silahlanması gerektiğini ve bu yılın zafer yılı olduğu” nu söyledi. Örgüt mensupları tören alanında 9 saat kaldı. Doğubeyazıt İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Doğubeyazıt Jandarma Asayiş Komutanlığı önünde etkinliğe katılan kişiler için kolluk devriyesi yapılmıştır. Devriye kapsamında 500 aracın ve 200 kişinin sorgulaması yapılmış; sorgulama neticesinde çeşitli suçlardan aranan 9 kişi gözaltına alınarak adliyeye sev edilmiştir. İfadeleri alınan 9 kişi serbest bırakılmıştır. Söz konusu etkinlik ise saat 16.00’da sona ermiştir.