1 Kasım’da MHP’yi seçin AKP’yi kızağa çekin!

1 Kasım’da MHP’yi seçin AKP’yi kızağa çekin!
Ankara mitinginde AKP iktidarını topa tutan MHP lideri Devlet Bahçeli, “Küresel uzantılar ihanet şebekeleri nerelere demir atmış olurlarsa olsunlar, geldikleri gibi gidecekler” dedi

“Mevzu Türklük ve Türk milletiyse, gözümüzü ne daldan ne de budaktan sakınırız” diyen MHP lideri Bahçeli Türk Milleti’ni 1 Kasım’da vatana, bayrağa ve istikbale sahip çıkmaya çağırdı. Bahçeli, “Mutlaka sandığa gidin, oylarınızla AKP’yi kızağa çekin” dedi.

Türkiye’nin teminatıyız

AKP politikalarının ülkeyi sonu karanlık maceralara sürüklediğini belirten Bahçeli şöyle konuştu: İkaz ediyorum; kimse şansını zorlamasın, Türkiye Cumhuriyeti’ni hiçbir odağa, hiçbir yabancı hevese, hiçbir haine, hiçbir teslimiyetçi piyona bırakmayız. 

 

1 Kasım’da MHP’yi seçin AKP’yi kızağa çekin!

Ankara mitinginde Tandoğan Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalığa seslenen MHP lideri Bahçeli, Türk milletini 1 Kasım’da mutlaka sandığa gidip oy kullanarak vatana, bayrağa ve istikbale sahip çıkmaya çağırdı.

6-007.jpg

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlediği mitingde, 102 kişinin öldüğü Ankara’daki terör saldırısından birkaç gün sonra bir TV kanalında “Patlamadan sonra oyumuz 43-44 bandına yükselmiştir” diye açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yüklendi. Bahçeli, AKP’yi terör örgütlerine rehberlik yapmakla suçlayan Bahçeli, “Ne diyordu Davutoğlu? ’Ankara patlamasından sonra oyumuz arttı’diyordu. İnsanlarımız ölüyor. Sen hâlâ oy hesabı yapıyorsun. Bu nasıl bir söz ve düşüncedir? Bombalar patlıyor ve bu AKP’ye yarıyorsa o zaman azmettiren bellidir. Katliamlar yapılıyor, insanlarımız tabuta sokuluyor ve bu AKP’nin oyunu yükseltiyorsa canilere hedef çizen, saldırı emri veren de uzaklarda aranmamalıdır” şeklinde konuştu.

 

Rahat vermeyiz

 Bahçeli, konuşmasında “Davutoğlu sanal hukuk hatırlatmasıyla vakit geçirirken daha kaç insanımızın ölmesi, hangi saldırıların vuku bulması lazımdır?” diye sordu. Bunların hukuk diye bir meselesi olmadığını belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şuan hakim olan, Habur, Kandil, İmralı, Oslo hukukudur. Anayasayı çiğneyen, yasalara baş kaldıran, zulmü alkışlayan, zalimlere kul köle olan AKP ile Türk milletinin işi ve geleceği olamaz, olmamalıdır. Çok şükür ümitler kurumadı, yollar kapanmadı, çareler tükenmedi, özlemler sonlanmadı. Göğsümüzü kabartacak bu ihtişamlı heyecandan görüyorum ki şehitlere sahip çıkmak için, gazileri kucaklamak için, AKP tuzaklarını teker teker bozmak için ve hepsinden önemlisi ‘Yıkılmadım ayaktayım’ demek için ülkenin geleceğini güvenceye alacak irade buradadır. Milliyetçi ülkücü hareketin varlığı her kirli kampanyanın parçalanmasına yetecektir. Türk milliyetçileri varken bombacılar, suikastçılar, saldırganlar kaçacak delik arayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi varken Batı planlarına uşaklık yapanlar rahat yüzü göremeyeceklerdir. Ankaralı Seymenler, 1 Kasım’da verecekleri kararla tıpkı milli mücadele yıllarında olduğu gibi, tıpkı ilk Meclis’in açıldığı günlerdeki inançla başkent Ankara’nın gurur ve mirasını, Türkiye’nin hak ve hukukunu müdafaa edeceklerdir.”

Bahçeli, konuşmasında vatandaşlara şöyle seslendi: “1 Kasım’da bayrağa, vatana, istikbale sahip çıkacak mısınız? 1 Kasım’da terör baronlarına, terörist himayecilerine, yıkım ve himayecilerine, yıkım ve çözülme siyasetine kesin bir darbe vuracak mısınız? 1 Kasım’da AKP’yi kenara ve kızağa çekip MHP’yi seçecek misiniz? Ülkenin geleceğine tertemiz vicdanlarınızla oy verecek misiniz? Bu evetler 1 Kasım’da Türkiye’nin kurtuluş habercisidir. Bu evetler Türk milletinin bağımsızlık ve var olma tercihidir.”

 

“IŞİD nasıl nankör oldu?”

Davutoğlu’nu IŞİD ile ilgili açıklamaları üzerinden de eleştiren Bahçeli, “Geçmişte AKP’nin IŞİD’le ne gibi bir bağlantısı olmuştur?” diye sorarak “IŞİD’e nankör diyen Davutoğlu, bu sözünü açıklığa kavuşturmak durumundadır. İyilik bilmeyene nankör, dendiği bilinen bir gerçektir. Davutoğlu, IŞİD’e hangi iyilikleri yapmış, hangi kıyakları geçmiştir de bu terör örgütü nankörce davranmış; kadir, kıymet bilmemiştir? 7 Ağustos 2014 tarihinde bir televizyon kanalında IŞİD’in varlığını ’reaksiyon’diye tanımlayan Davutoğlu’dur. IŞİD, Musul Başkonsolosluğumuzu basıp 49 kişiyi tutsak alırken Süleyman Şah Türbesi tahliye edilirken Davutoğlu’nun aklına alçak, terörist, hain demek gelmemiştir. Esad nasıl Esed olmuşsa IŞİD de birden bire DEAŞ olarak tanımlanmıştır. Davutoğlu, şimdi IŞİD’e nankör demektedir. Geçmişte AKP’nin IŞİD’le ne gibi bir bağlantısı olmuştur? IŞİD militanlarını Türkiye’de ağırlayan, tedavi imkanı sağlayan, sınırlarımızdan giriş çıkışlarına göz yuman AKP değil midir? AKP hükümeti hangi iyilikleri yapmıştır da IŞİD buna layık olamamıştır?” ifadelerini kullandı.

Torosu bırak artan toza bak

Davutoğlu’nun partisinin Van mitinginde söylediği ve tartışmalara neden olan ’beyaz Toros’ifadelerine de değinen Bahçeli, “Şimdi de biz ’Biz gidersek beyaz Toroslar gezer’diyorlar. Dün ’Biz gidersek maaşlar ödenmez’diyenler şimdi milleti Toros’la korkutmaya çalışmakta, gizli bir örgütlenmenin şifrelerini vermektedir. Toroslar gezmiyor ama çeteler her yerde konuşlanıyor. Toroslar gezmiyor ama doğu ve güneydoğudan devlet geri çekiliyor. ’90’lara dönülmeyecek’diyen Davutoğlu farkında mıdır? Türkiye, 1919 şartlarına çoktan girmiştir. Sayın Davutoğlu, Torosu bırak. İktidarınızdan doğudan batıya çığ gibi artan toz ticaretine ve trafiğine bak. Torosu bırak, kasalarından silah çıkan TIR’lara kafayı tak” açıklamasında bulundu.

 

Türkiye sorun ve sıkıntı yumağı haline getirildi

MHP, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi kapsamında son mitingini Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştirdi. Ankara mitinginde partililere seslenen Bahçeli, şunları söyledi: “Huzurumuz darboğazda, iç barış ve kardeşlik ortamı buhrandadır. Terörizm Türkiye’yi kana bulamış, ölüme yatırmıştır. Bölücülük mevki ve mevzi elde etmiştir. Türkiye çıkmazdadır, Türkiye sorun ve sıkıntı yumağıdır ve her değerimiz, her mirasımız, her kutsalımız AKP saldırısına maruz kalmıştır. AKP’nin politikaları yüzünden milli güvenlik duvarlarımız yıkılmıştır, milli his ve hassasiyetlerimiz aşındırılmıştır, milli kimlik ve geleceğimiz rehin alınmıştır. Tehlike büyüktür.”

1 Kasım’da gidecekler

“Milliyetçi Hareket Partisi, asla teslim olmayacak, sonuna kadar mücadele edecek ve mutlaka başaracaktır.” diye konuşan Bahçeli “Tarihi bir mesajı huzurunuzda tekrarlamak istiyorum ki; Küresel uzantılar, ihanet şebekeleri nerelere demir atmış olurlarsa olsunlar, geldikleri gibi gideceklerdir. Kimler ve hangi mihraklar, hangi oyunları tertip ederlerse etsinler, hangi ihanetlerin içine girerlerse girsinler bir kez daha ilan ediyorum ki; Türkiye Cumhuriyeti tektir ve üniter bir devlettir. Türk milleti ayrılık kabul etmeyen bir bütündür. Devletimizin adı Türkiye Cumhuriyeti’dir. Milli birlik ve bütünlüğümüzün temelleri tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek dil ülküsüdür. Önümüzdeki hafta 92. Yıldönümünü kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyeti, ebedi vatanında milli varlığını ve birliğini mutlaka koruyacaktır. Güncellediğimiz ve büyük bir kabul gören Seçim Beyannamemizle 1 Kasım’a hazırız. Dava Arkadaşlarımız vatanın her köşesinde Beyannamemizde yer etmiş, diğer partilerin gıptayla örnek aldığı hedef ve politikalarımızı anlatmakta, muazzam bir ilgi ve teveccüh görmektedirler. Huzurlu ve güvenli bir gelecek için her şey tamamdır. Gelecek MHP’dir, MHP gelecek demektir” diye konuştu.

 

Yaklaşık 1 saat bomba araması yapıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara Tandoğan Meydanı’nda 1 Kasım için son mitingini düzenledi. Bahçeli, alana kurulan özel platformdan vatandaşlara hitap etti. Miting öncesinde merhum Başbuğ Alparslan Türkeş ve şehitler için saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal marşı okundu. MHP Genel Başkanı devlet Bahçeli alana 14.05’te geldi. Miting 14.10’da başladı. MHP’nin Ankara Tandoğan’da dün düzenlenen mitingi nedeniyle Ankara’da güvenlik güçleri alarma geçti. Başkentin her noktasında sıkı güvenlik önlemleri alan güvenlik güçleri eski adı Tandoğan yeni adı Anadolu Meydanı’nda da geniş güvenlik kordonu oluşturdu. Olası bir provokasyona karşı miting alanında yaklaşık 1 saat bomba araması yapıldı. Miting alanına gelecek olan vatandaşlar her zamanki miting düzenlemelerinden farklı olarak  ayrı güvenlik noktasında yapılan aramaların ardından alana alındı. Girişlerde üstleri ve çantaları aranan vatandaşlar alanda görevli MHP il ve ilçe teşkilatlarına mensup görevlilerce yönlendirildi. Miting meydanının yanı sıra Bahçeli’nin  vatandaşlara hitap edeceği platformda da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Alanda Bahçeli’nin konuşmasının rahat seyredilebilmesi için sahnenin üzerine dev ekran kuruldu.

 

Yer gök üç hilalli bayraklarla doldu

1-180.jpg

MHP’nin bölgesel mitingler yapması nedeniyle başkente yakın olan çevre illerden ve İç Anadolu bölgesindeki diğer illerden de çok sayıda partili mitinge katıldı. Miting alanı tamamıyla doldu. Mitingde MHP yönetimi tam kadro katıldı. Mitinge Ankara ve İç Anadolu’daki kentlerin milletvekillerinin yanında diğer illerin bazı milletvekilleri de hazır bulundu. Alanda ortada Mustafa Kemal Atatürk’ün dev bez portresinin sağ ve sol taraflarına MHP’nin kurucusu merhum Başbuğ Alparslan Türkeş ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bez dev portreleri de asıldı. Alan dört bir taraftan büyük 3 hilalli MHP bayrakları ile de süslendi.

 

“Sen, bilirsin Ankara” pankartı açıldı

 

Meydana MHP’nin seçim sloganı olan “Sen, Bilirsin Ankara” pankartı da asıldı. Mitinge katılan vatandaşlar, “ Devlet Millete, Millet devlete”, “Devletin Başına Devlet Gelecek” sloganları attı. Vatandaşlar alana Türk bayrakları ve MHP bayrakları ile geldi. Devlet Bahçeli’nin konuşma yapacağı platformun bulunduğu Tandoğan meydanı merkezi etrafındaki, binalara 25 dev  3 Hilalli Bayrak ve Türk Bayrakları  asıldı. Platformun  hemen  önünde Ankara Milletvekili adayları ve Başkanlık Divanından Genel Başkan Yardımcıları, Ruhsar Demirer, Hidayet Vahapoğlu, Şevkat Çetin, Mevlüt Karakaya da yer aldı.

 

Ev hanımlarından MHP'ye tam destek

3-094.jpg

Mitingin başında kadın dinleyicilerin önlerde yer verilmesi anonsu yapıldı. Ülkü Ocaklarından geç kızlar “Devletin başına devlet gelecek” sloganları attı. Coşkulu kalabalık zaman zaman tekbir  getirerek  MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin alana gelmesini bekledi. Mitingde özellikle kadın ve çocukların çokluğu dikkat çekti. Bahçeli’nin konuşmasının başlamasına yakın platformdan pankartların indirilmesi anonsu yapıldı. Ülkü Ocakları, Altındağ Teşkilatı ve Türkmen Derneği’nin pankartları indirildi. Miting alanına gelen engelli vatandaşlar da platformun hemen önüne alındı. Yaklaşık 40 dakika coşkuluğu kalabalığa seslenen Bahçeli kürsüden inmeden önce “Ankara Milletvekillerimizi sizlere emanet ediyorum” dedi. Soğuk havaya aldırmayan vatandaşlar Bahçeli konuşması bitene kadar alandan ayrılmadı.