1 Mayıs'ta PKK provokasyonu

1 Mayıs'ta PKK provokasyonu
İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında provokasyon girişiminde bulunuldu. Peşmerge paçavrası açmak isteyen gruba polis müdahale etti.

 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlandı. 

İstanbul'da DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve 1 Mayıs bileşenlerinin çağrısıyla aralarında CHP ve HDP'nin de bulunduğu siyasi partiler, çeşitli sivil toplum kuruluşu ile sendikaların temsilcileri ve üyeleri, İncirli Caddesi ve Marmara Forum önünde sabah saatlerinde toplandı.

Ellerinde "Yaşasın 1 Mayıs", "İş, barış, özgürlük ve adalet için yaşasın 1 Mayıs" yazılı pankartlar ve flamalar taşıyan katılımcılar, çeşitli sloganlar atarak kortejler eşliğinde Bakırköy Halk Pazarı'na girdi.

PEŞMERGE PAÇAVRASI AÇMAK İSTEDİLER

İşçi Bayramı sorunsuz bir şekilde kutlanırken, vatandaşları provoke etmek isteyen PKK sempatizanı bir grup kutlama alanında peşmerge paçavrası açmak istedi. Paçavrayı vermek istemeyen kişiler gözaltına alındı. Polis bunun üzerine bariyerleri yıkan grubu dağıtmak için havaya ateş açtı. Duruma tepki gösteren PKK sempatizanları, "Havaalanına çekildi o bayrak. Sayın Mesut Barzani buraya gelirken havaalanında Kürdistan bayrağı ile karşılandı" dedi.

İlgili Haberler