Dolar bugün de fıstıki makam yürüyor! Müdahaleler de fayda etmedi

Dolar bugün de fıstıki makam yürüyor! Müdahaleler de fayda etmedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamalarda düşük faiz söylemini yinelemesinin ardından ibreyi yukarı çeviren dolar yükselişini sürdürüyor. Dolar bugün en yüksek 13,90'ı gördü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın Katar dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamalarda düşük faiz söylemini yinelemesinin ardından yükselişe geçen dolar, dün günü 13,79 seviyelerinde kapatmıştı. Dolar, ibreyi bugünde aşağı çevirmeyerek yükselişini sürdürdü. 

DOLAR NE KADAR?

Güne 13,78 ile başlayan dolar kuru,  saat 09:27 itibarıyla %0,78 artışla 13,89 liradan işlem gördü. Dolar bugün en yüksek 13,90''ı gördükten sonra hafif düşüş yaşadı.

EURO NE KADAR?

Güne 15,62 ile başlayan Euro kuru ise saat 09:24 itibarıyla %0,65 artışla 15,69 liradan işlem görüyor. 

ERDOĞAN''IN FAİZ AÇIKLAMASI

Erdoğan, faizlere ilişkin, “Biz bir defa yüksek faize kesinlikle inanmıyoruz. Düşük faiz politikasıyla kuru da enflasyonu da aşağı çekeceğiz ve bunu düzenleyeceğiz” dedi.

Katar dönüşü sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, kur ataklarını tersine çevireceklerine inandıklarını belirterek, düşük faiz politikasıyla kuru da enflasyonu da aşağı çekeceklerini söyledi. Döviz kurundaki hareketliliği ''manipülasyon'' olarak değerlendiren Erdoğan, "DDK bu işin arkasında kimler olduğunu araştırıyor" açıklaması yaptı.

 

İlgili Haberler