Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

103 değişik oyunla 786 temsil

Devlet Tiyatroları bölge sahnelerindeki başarılı oyunlarıyla yine sanatın nabzını tutuyor. 4 ayrı bölgede 4 yeni oyuna daha prömiyer yapacak.
Belirlenen 2013 Şubat programları şöyle: 12 bölgedeki 32 sahnesinde ve 11 yerleşik turne sahnesi ile 19 turne sahnesinde 4 yeni oyuna prömiyer yaparken, toplamda 103 değişik oyunla da 786 temsil verecek.
Programa göre prömiyer yapacak oyunlar ve sahneleri şu şekilde sıralanıyor: 
Sivas Devlet Tiyatrosu : Jose Sahnchis Sinisterra - Angelo Savelli’nin yazdığı, Necdet Adabağ’ın dilimize çevirdiği, Serap Eyüpolu’nun yönettiği, “Carmela ve Poaolıno” Yarın, AKM Sahnesi’nde,
Trabzon Devlet Tiyatrosu : Hidayet Sayın’ın yazdığı, Uğur Keleş’in yönettiği “Pembe kadın” 21 Şubat Perşembe günü Atapark Haluk Ongan Sahnesi’nde,
Konya Devlet Tiyatrosu: Willy Rusell’in yazdığı, Ahmet Alpaslan Sağır’ın dilimize çevirdiği, Bengisu Gürbüzer Doğru’nun yönettiği “Shırley Valentıne” 21 Şubat Perşembe günü, İzmir Devlet Tiyatrosu: Ege Işık ve Haluk Işık’ın yazdığı, Fatih Özyiğit’in yönettiği çocuk oyunu “Harikalar mutfağı”  26 Şubat Salı günü Konak Sahnesi’nde prömiyer yapacak. 
Şubat buluşmaları...
Sanatçı Kezban Gürol ve Atölye Grubu’nun Şubat Buluşmaları Vakıf Eserleri Müzesi’nde keyifle takip edilebilir. “Tanışma” adı altında “Karma takı sergisi” olarak açılan serginin konusu “AŞK”. 8 Şubat’ta açılan sergi 17 Şubat akşamına kadar gezilebilir.
İLESAM 2012 ödülleri...
İLESAM (İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği), alanında ülkemize ve insanlığa hizmet etmiş ve seçkin eserleriyle katkıda bulunmuş bilim ve edebiyat adamlarını teşvik etmek amacıyla 5 kategoride 35 kişiye ödül verecek. Ödül töreni Mart - Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Lâyık görülen isimler ise şöyle :
İlesam şeref ödülü: Ülkemize ve insanlığa nitelikli eser ve çalışmalarıyla hizmet etmiş, ilim ve edebiyat alanında 50. yılını doldurmuş olan en az üç kişiye: Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Dr. Müjgan Cunbur, İsmail Özmel İlesam başarı ödülü: İLESAM’ın kuruluş amaç ve ilkesi paralelinde hizmet etmiş ilim dalında bir, edebiyat dalında bir olmak üzere iki kişiye: Prof. Dr. Yaşar Bedük, Doç. Dr. Murat Kacıroğlu  Türk dünyası ilim ve edebiyatına hizmet ödülü: Türk Dünyasında ilmî veya edebî eserleriyle temayüz etmiş, ko-nularını Türk dünyasının müştereklerinden seçen, eserlerinden birden fazla Türk ülkesinde ilmî veya edebî olarak yararlanılan veya kendi lehçesinin dışındaki Türk lehçelerine çevrilen ilim dalında bir, edebiyat dalında bir olmak üzere iki kişiye: Prof. Dr. Turan Yazgan, TİKA (T.C. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) ve TÜRKSOY (Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı) İlesam teşvik ödülü: İLESAM’ın kuruluş amaç ve ilkeleri paralelinde hizmet etmiş ve kırk yaşından gün almamış olan ilim dalında bir, edebiyat dalında bir olmak üzere iki kişiye: Doç. Dr. Levent Eraslan, Yrd. Doç. Dr. Özer Şenödeyici İlesam Kültür-Sanat ödülleri: Ülkemize ve insanlığa Birliğin kuruluş amaç ve ilkeleri paralelinde kültür ve sanat alanlarında hizmet eden her dalda bir kişiye verilecek.

Yazarın Diğer Yazıları