11 üründe zararlı madde tespit edildi 'Bu markaları alırken bir kez daha düşünün'

11 üründe zararlı madde tespit edildi 'Bu markaları alırken bir kez daha düşünün'
Marketlerin raflarını süsleyen 19 markanın ürünlerinde yapılan incelemede zararlı maddeler tespit edildi.

Dünyaca ünlü tüketici dergisi Öko-test tarafından ünlü markaların balık kroket ürünleri yapılan inceleme sonucu tüketicileri şok edecek bir sonuç ortaya çıktı.

sdasadsaasd.jpg

Uzmanlar tarafından yapılan çalışma kapsamında on bir klasik balık kroket, dört kızarmış balık kroket ve dört vegan ürün dahil olmak üzere toplam 19 ürün incelendi. İncelenen ürünler arasında sadece Frosta ve Alnatura markaları “iyi” not aldı.

Klasik balık ürünleri kategorisinde, Iglo'nun balık kroketleri ve fırınlanmış balık kroketleri de dahil olmak üzere sadece sekiz ürün yeterli puan aldı. Test uzmanları ayrıca soya veya sebzeden yapılan vegan çubuklara da sadece tatmin edici veya yeterli notu verdi.

ZARARLI MADDE TESPİT EDİLDİ

Uzmanlar tarafından yapılan inceleme sonucu 11 üründe zararlı madde tespit edildi. İncelemeye göre Iglo ve Rewe markalarının balık kroket ürünlerinde kirli yağ tespit edilirken, Kaufland markasının vegan ürünlerinde doymuş mineral yağ hidrokarbonu bulundu.

Uzmanlar marketlerde satılan balık kroketlerin tüketilmeden önce bir kez daha düşünülmesinde fayda olduğunu belirtti.

Ayrıca yapılan çalışma sonucu çocukların bir öğünde en fazla 3 yetişkinlerin ise beş kroket yemeleri önerildi.

EVDE BALIK KROKET NASIL YAPILIR?

Evde leziz balık kroket yapmak oldukça kolay. Balık sevmeyenlerin bile bayıla bayıla yediği bu lezzet için gerekli malzemeler 4-5 adet büyük boy patates, balık (ne isterseniz olur), sürme peynir (isteğe bağlı), tuz, karabiber, sıvı yağ.

  1. Patatesleri ve balıkları ayrı tencerelerde haşlayın. Pişince patatesleri ezin, içine tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın. Balıkları da ezin, az miktarda tuz ekleyin ve soğumaya bırakın.
  2. Bir tabağa 2 yumurta kırın, bir tabağa un koyun ve diğer tabağa galeta unu koyun.
  3. Bir tencereye sıvı yağ dökün ve ısıtın. Avucunuzla patates karışımından alıp içine balık ve isteğe bağlı olarak peynir ekleyerek içli köfte şeklinde yuvarlayın. Kroketi önce yumurtaya, sonra una, tekrar yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın ve kızarana kadar çevirerek pişirin.
  4. Güzelce kızaran kroketleri çıkarın. Ayrıca sadece peynirle yapıldığında da çok lezzetli olabilir. Afiyet olsun!

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.