12 yılda 637 bin konut üretildi

12 yılda 637 bin konut üretildi
TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Bundan sonra tüm çalışmalarımızda birincil hedef kitlemiz alt ve orta gelir gruplarıdır.

Bu gruplara dönük nitelikli sosyal konut üretimi önceliğimizdir. Bu doğrultuda 2014 sonu hedefimiz 40 bin konut üretimi, 2015 yılı hedefimiz ise 50 bin konuttur” dedi. TOKİ Başkanı Turan, İstanbul Suriçi Grubu Derneği’nin “İstanbul Toplantıları” kapsamında Yıldız Parkı Milli Saraylar İşletmesi Vera Salonu’nda düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada, 1984 yılında 8. Cumhurbaşkanı eski Başbakanlardan Turgut Özal’ın direktifiyle kurulan kurumlarının mevzuat sorunları nedeniyle zaman içinde atıl bir duruma geldiğini, 2002 yılının ise kurumları için adeta bir dönüm noktası olduğunu hatırlattı.

Yatay mimari
Türkiye’de 58. Hükümet’in işbaşına gelmesiyle, Acil Eylem Planı çerçevesinde “Planlı Kentleşme ve Konut Seferberliği’başlatıldığını ve TOKİ’nin yeni bir vizyona kavuştuğunu kaydeden Turan, ” Türkiye’nin tamamında başlanan konut yapımı ile 12 yılda 637 bin konut, 5 bin 474 sosyal donatı tesisi inşaat edildi. Milyonlarca insanımız ev sahibi oldu. Eksikler yok muydu? Elbette var. Getirilen eleştirilerde haklı noktalar da vardır ama dünü, dünün koşullarında değerlendirmemiz gerekiyor “ ifadelerini kullandı. Bir diğer hedeflerinin de Hükümet programında da yer aldığı üzere  dikey mimariden yatay mimariye geçmek olduğunu aktaran Turan, Mardin, Diyarbakır, Kars, Muş, Malatya, Şanlıurfa, Kocaeli’nde bu bakış açısıyla oluşturulan projelere başlandığını gelecek 3 yıl içinde bunun örneklerinin görüleceğini ifade etti.