14 rütbeli polise Antalya’da gözaltı

14 rütbeli polise Antalya’da gözaltı
Usulsüz dinlemelerle ilgili soruşturma kapsamında Antalya, Mersin, Hatay, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da operasyon düzenlendi. Antalya’da, aralarında Emniyet Müdür Yardımcısı, Eski Antalya İstihbarat Şube Müdürü ve yardımcısının da bulunduğu 14 polis gözaltına alındı.

14 rütbeli polise Antalya’da gözaltı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Cumhuriyet Savcılığının usulsüz dinlemelerle ilgili soruşturması kapsamında Antalya, Mersin, Hatay, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerinde dün sabah operasyon düzenlendi. Operasyonda, istihbarattan sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Eski Antalya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü ve yardımcısı ile komiser, komiser yardımcısı ve polis memurları olmak üzere 14 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, 137 telefon hattını usülsüz dinlediği öne sürüldü. Zanlılara, “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma” suçlamaları yöneltilodiği bildirildi. 

2 tahliye kararı
İzmir merkezli 13 ilde “yasa dışı dinleme” iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 2 emniyet mensubunun, avukatlarının bir üst mahkemeye yaptıkları itiraz sonucu, tahliyesine karar verildi. Eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ve başkomiser Mustafa Edip Çakmak’ın avukatları 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tutuklamalara itirazda bulundu. İtirazları değerlendiren mahkeme, incelediği başvurular sonrası bu kişilerin tutuksuz yargılanmalarını ve tahliyelerini kararlaştırdı.