15 bin atama için kontenjanlar açıklandı

15 bin atama için  kontenjanlar açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı, 108 alanda belirlenen kadro kontenjanlarını açıkladı. Bakanlığın internet sitesindeki listeye göre en fazla kadro 1423 ile İngilizce öğretmenliğine verildi

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak ilk atama, açıktan ve kurumlar arası yeniden atama, Milli sporcuların ataması ve atama yapılacak alanlar ile başvuruya esas olacak taban puan ve kontenjan listesinde belirtilen alanlarda 15 bin öğretmen kadrosuna atama yapılmak üzere, 29 Ocak 2015- 4 Şubat 2015 tarihleri arasında başvuru alınacağını açıkladı.

Türkçe’ye 910
İlk atamalara ilişkin en fazla kadro;1423 ile İngilizce öğretmenliği branşı için tahsis edildi. Sınıf öğretmenliği için 1315, ilköğretim matematik öğretmenliği için 1043 ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği 1033 kadro açıldı. Türkçe öğretmenliği için ayrılan kadro 910, okul öncesi öğretim için ise 900 oldu. Bahçecilik, biyomedikal cihaz teknolojileri, çince, denizcilik ve su ürünleri, gemi yapımı/çelik gemi yapımı, gemi ressamlığı, gemi tesisatı, tekne ve yat yapımı, grafik ve fotoğraf, hayvan sağlığı, hayvan yetiştiriciliği, inşaat teknikerliği yapı dekorasyon, laboratuvar hizmetleri, psikoloji, raylı sistemler teknolojisi sinyalizasyon elektrik-elektronik, raylı sistemler inşaat, raylı sistemler işletme, raylı sistemler makine, anestezi ve reanimasyon, diş protez, tıbbi laboratuvar, sanat tarihi, tarım teknik/bahçe peyzaj, tarla bitkileri ve tarım makineleri, tasarım teknolojileri, tekstil terbiye, uçak bakımı ve elektroniği ile yenilebilir enerji teknolojileri bölümleri için ise sadece 1 kadro ayrıldı. Duyuruya göre, 14 bin 793 ilk atama, 150 açıktan atama ve kurumlararası yeniden atama ile 57 milli sporcu olmak üzere toplam 15 bin öğretmen ataması için başvuru yapılacak.