15 Temmuz'da CNN Türk'ü basmışlardı...

15 Temmuz'da CNN Türk'ü basmışlardı...
15 Temmuz darbe girişimi sırasında CNN Türk binasını basarak yayını kesen 19 asker hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında CNN TÜRK ve Hürriyet yayınını durdurmak için İstanbul Bağcılar'daki Doğan TV Center'a baskın yapan askerler için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. 

Soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Gökhan Yolasığmaz yürüttü; Başsavcı Vekili İsmail Uçar koordine etti. İddianamede askerlerin helikopterle binaya gelişi, "Genelkurmay yönetime el koydu" diye bağırarak çevredekileri tehdit ettiği anlatıldı. 

Askerlerin yayını durdurmak için CNN TÜRK katında ve yayın odasında yaptıkları ayrıntılı olarak anlatıldı. İddianamede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CNN TÜRK'e bağlanarak Facetime üzerinden yaptığı çağrı da anlatıldı. İddianameye göre bu açıklama üzerine darbeyi yöneten komutanlar kendi aralarında yazıştı ve bir grup askeri CNN TÜRK'e göndermeye karar verdi..

Binayı işgal edip yayını kesme amacıyla gelen askerlere karşı CNN TÜRK personelinin yayını kesmemek için nasıl mücadele ettiği de tanık ifadeleriyle ayrıntılı olarak yer aldı. 260 sayfalık iddianamede savcı CNN TÜRK'ü basan darbeci askerler hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Dava İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.