15 Temmuz'daki esrarengiz binbaşının ifadesi neden gizli tutuldu?

15 Temmuz'daki esrarengiz binbaşının ifadesi neden gizli tutuldu?
Gazeteci Ertuğrul Özkök, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ile ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, 15 Temmuz darbe girişimi davasındaki esrarengiz binbaşı ile ilgili bir yazı yazdı. 

Özkök'ün "FETÖ dava dosyasına girmeyen en önemli sır" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

BU SORULAR YANITLANMADIKÇA SİZ TATMİN OLABİLECEK MİSİNİZ
 

"Esrarengiz Binbaşı O.K., açıkça ‘Darbe’ istihbaratı verdiği halde niye o kadar vakit kaybedilmiştir? Gelen istihbarat bu kadar ciddi olduğu halde niye Cumhurbaşkanı, Başbakan, Savunma ve İçişleri bakanları bilgilendirilmemiştir?
MİT Müsteşarı’nın, Cumhurbaşkanı’nın koruma müdürünü arayıp “Orayı koruyabilir misin” diye sorduğu açıklandı. Koruma müdürü bu bilgiyi Cumhurbaşkanı’na iletmiş midir? Esrarengiz binbaşının ifadesi bugüne kadar neden gizli tutulmuş, neden iddianameye konulmamıştır? Esrarengiz binbaşı neden MİT’te görevlendirilmiştir?


KOMİSYON 15 TEMMUZ DARBE RAPORUNU YAZMAMALI
15 Temmuz darbesini inceleyen komisyonunun görevi 4 Ocak 2017 günü sona erdi. Raporla ilgili açıklama yapan başkan Reşat Petek, “Darbe Komisyonu 141 kişiyi dinlemiştir. Bu dinlemeler, çalışma ziyaretlerinde aynen burada olduğu gibi ofis çalışma ortamı olarak tahsis edildi. 142 saat 21 dakika çalışıldı” dedi. Aradan neredeyse 5 ay geçti ve komisyonun raporu hâlâ ortada yok. Bence artık yazmaları için de bir gerek yok... 15 Temmuz gününün karakutusu açılmadıkça, o kozmik odaya girilmedikçe... Yazılacak raporun ne itibarı olacak, ne de kamuoyunu ikna edebilecektir. Aynı şeyi, önceki gün çok çarpıcı bir fotoğrafla başlayan davalar için de söylüyorum. Hem adaletin, hem iktidarın, hem muhalefetin, hem medyanın, o gece hayatını kaybeden 250 insana ve ailelerine karşı manevi bir sorumluluğu var. Bu sorumluluğu taşımak hepimizin görevidir."

İlgili Haberler