15 Temmuz'un kritik komutanı general oldu!

15 Temmuz'un kritik komutanı general oldu!
Jandarma Genel Komutanlığı'nda 3 generali bir üst rütbeye, 14 albayı da tuğgeneralliğe terfi ettiren İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle general yıldızı takan isimlerden biri de 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanlarından Kurmay Albay Cengiz Yıldız.

Jandarma Genel Komutanlığı'nda 3 generali bir üst rütbeye, 14 albayı da tuğgeneralliğe terfi ettiren İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle general yıldızı takan isimlerden biri de 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanlarından Kurmay Albay Cengiz Yıldız. Ayrıca jandarmada pek çok ilde de nöbet değişimi gerçekleşti.

Denizli İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Cengiz Yıldız, Resmi Gazete'de yayımlanan Jandarma Genel Komutanlığı atamalarıyla tuğgeneralliğe terfi edip, Antalya il Jandarma Komutanı olarak atandı. Denizli İl Jandarma Komutanlığı'na ise Osmaniye İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Metin Düz getirildi.

Tuğgeneral olan Cengiz Yıldız, 15 Temmuz Darbe girişiminin bastırılmasında etkin rol oynamıştı. Yıldız, darbe girişiminde Denizli'den Ankara'ya götürülecek olan 580 komandonun başındaki başta Tugay Komutanı eski Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ve rütbeli askerleri havaalanında gözaltına almıştı.

Tuğgeneralliğe terfi eden Yıldız'ın Antalya'da yerine geldiği Kurmay Albay Yusuf Kelleli ise, Jandarma Genel Komutanlığı emrine alındı. Albay Kelleli, 2011 yılında Balyoz davası kapsamında 3 yıl 5 ay 15 gün tutuklu yargılandıktan sonra beraat etmiş, Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açtığı maddi ve manevi tazminat davasında da toplam 1 milyon 55 bin lira tazminat kazanmıştı. Albay Kelleli, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından da Antalya'ya atanmıştı.

Jandarmadaki terfi ve atamalar kapsamında Osmaniye İl Jandarma komutanı da değişti. Osmaniye'deki görevini yaklaşık iki yıldır sürdüren Kıdemli Albay Metin Düz, Denizli İl Jandarma Komutanı olarak atandı.

Albay Metin Düz'ün yerine ise Osmaniye İl Jandarma Komutanı olarak Albay Tamer Bilacan getirildi.