Su ürünleri sektöründe hedef Sırbistan

Su ürünleri sektöründe hedef Sırbistan
Su ürünleri sektöründe hedef Sırbistan

Tanıtım Grubu Başkanı İşliel: "İki ülke arasında artan ticaret hacminden su ürünleri sektörü olarak en büyük dilimi almak istiy

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel, Sırbistan ile Türkiye arasında gelişen ticaret hacminden sektör olarak en büyük payı almayı hedeflediklerini belirtti. Melih İşliel, yaptığı yazılı açıklamada, tanıtım grubu olarak Sırbistan'da düzenlenen Foodrex Culinaria Fuarı'na katıldıklarını, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic ve Devlet Bakanı Suleyman Ugljanin ile görüştüklerini ifade etti. Gelecek günlerde Sırp ithalatçılarından oluşan bir alım heyetini Türkiye'de ağırlayacaklarını bildiren İşliel, Sırbistan'ı Balkanlar'ın kilit ülkesi olarak değerlendirdiklerini, bu ülkede Haziran ayında yapılacak Türk Günü'ne aktif katılım sağlayacaklarını, Türk aşçıların su ürünleriyle hazırlayacakları yemekleri ziyaretçilerin beğenisine sunacağını kaydetti. İşliel, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

"İlişkilerimizin önemli itici gücü ekonomik ilişkilerdir. Ticaret hacmimiz 500 milyon doları geçmiş durumda, bunun kısa zamanda 1 milyar dolara, daha da ileriye gideceğinden eminiz. Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay, iki ülke arasında ticari ilişkilerin artması için büyük efor sarf ediyor ve Türk işadamlarının, Sırp partnerleriyle işbirliği yapabilecekleri zemini hazırlamak için yoğun bir çalışma yürütüyor. İki ülke arasında artan ticaret hacminden su ürünleri sektörü olarak en büyük dilimi almak istiyoruz. Şu anda daha çok dondurulmuş alabalık ihraç ettiğimiz bu pazara ihracatımızı çeşitlendirmek ve artırmak için çalışıyoruz."

 

Açıklamada 19 ülkeden 100'ün üzerinde firmanın katıldığı Foodrex Culinaria Fuarı'nı 2 binin üzerinde profesyonelin ziyaret ettiği ifade edildi.