16. Türk Dünyası Çocuk Şöleni

Türk Milleti’nin büyüklüğüne, çalışkanlığına ve zekasına güvenerek “Türk Birliğine inanıyorum ve onu görüyorum” diyerek bizlere yol gösteren Büyük Türkçü M. Kemal Atatürk’ün görüşleri, şükürler olsun ki, yirmi yıldan beri siyasi-iktisadi ve kültürel konular başta olmak üzere birçok konuda gerçekleşme dönemine girmiştir.
Yirmi yıl önce tanıştığımız Türk topluluklarının yavruları ile 16’ncı Çocuk Şölenimizi bu günlerde İstanbul’da beraberce kutluyoruz. Ne mutlu bizlere.
Sayın okurlarım, Türk Milliyetçilerinin İstanbul’daki uğrak yeri olan Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın bahçesi, on günden beri Türk diyarlarından gelen her yaşta alnı açık güzel insanlarla dolu idi. Onlar, güler yüzlü, sevgi dolu, üretken Türk’lerdi. Dünyamızın gelecekteki şekillenmesinde önemli rol oynayacaklarına inandığımız gençlerimizdi. Bizler de, Onlara güvenle bakıyor ve dünyanın en üretken dayanıklı ve sabırlı
topluluklarına sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. 1994 yılından beri tertiplenen ve bu yıl onaltıncısını kutladığımız  “Türk Dünyası Çocuk Şöleni”mizle, Türk Birliği’nin mimarlarını yakından
selamlıyoruz.

Çocuklarımızla gururlandık
31 Mayıs Pazartesi günü, Kadıköy Söğütlüçeşme’den İskele Meydanı’na kadar, seyirci halkımızın alkışlarını alarak toplu yürüyüşümüzü yaptık. Yöresel kıyafetleri özenle bezenmiş yavrularımızı doya doya seyrettik ve kırktan fazla Türk Halkları’nın çocuk guruplarına mensup yaklaşık altı yüz yavrusunun seçkin gösterilerini izledik.
İstanbul Vali Yardımcımız Murat Kocabaş, Kadıköy Kaymakamımızla Gagavuz Türklerinin kurucu Cumhurbaşkanı Stephan Topal’la birlikte Atatürk Anıtı’mıza, üzerinde “16. Türk Dünyası Şöleni” yazan çelengimizi koydular. Halkımızın iştirakleriyle İstiklal Marşımızı söyledikten sonra değişik Türk Toplulukları çocuk gurupları yöresel kıyafetleri ile birlikte sergiledikleri halk dansları gösterileri, izleyenler tarafından büyük beğeni gördü.

Muhteşem gösteri
Dün de Ali Sami Yen Stadyumunda, iştirakçi bütün toplulukların geçiş törenlerinden sonra yöre oyunlarını da, kendi musikilerinin eşliğinde seyrettik. Bütün İstanbul okullarının seçkin öğrencileri ile dolu olan trübünlerle birlikte gösterileri doya doya seyrederek alkışladık.
Son yıllardaki şölenlerde yapılan “Türk Dünyası Çocukları Ses Yarışması”nın yedincisi de, yarın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde, saat 20.00’den sonra tertiplenecektir.
Sayın okurlarım, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı kurulduğu günden beri Türk Dünyası için en doğru ve uygun gayretlerin içinde olmuştur. Turan sevdalısı Türkçülere de, Türk Birliği’nin örnek faaliyetlerini göstermiş ve yaşatmıştır. Vakfımızın Başkanı Prof. Turan Yazgan’a ve emeği geçen bütün görevli kardeşlerimize, fahri olarak katkıda bulunduklarını gördüğümüz dostlarımıza ve devlet kuruluşlarımıza candan teşekkürlerimizi sunar ve 17. Türk Dünyası Çocuk Şölenimizde buluşmayı dilerim.
Tanrı Türk’ü Korusun.

Yazarın Diğer Yazıları