18 ülkenin kırmızı bültenle aradığı 56 kişi Türkiye'de yakalandı

18 ülkenin kırmızı bültenle aradığı 56 kişi Türkiye'de yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'KAFES-28 operasyonunda 18 ülke tarafından kırmızı bültenle aranan 56 kişinin yakalandığını açıkladı.

11 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “KAFES-28” operasyonunda 18 ülkenin kırmızı bültenle aradığı 56 kişi yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın ayrıntılarını açıkladığı operasyonda ABD, Almanya, Azerbaycan, BAE, Belarus, Fas, Filistin, Hindistan, İsrail, İran, Katar, Kazakistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Suudi Arabistan, Türkmenistan ve Ürdün olmak üzere 18 ülke tarafından haklarında Interpol'ün kırmızı bülten ve difüzyon mesajı (acil yakalama mesajı) arama kaydı olan 56 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonda şüphelilerin suç örgütü üyeliği, uyuşturucu madde ticareti, kara para aklama, saldırı, kalpazanlık, soygun, dolandırıcılık, göçmen kaçakçılığı, adam öldürme, fuhuş, hırsızlık, kaçakçılık, rüşvet, yolsuzluk ve sahtecilik suçlarından arama kayıtları olduğu tespit edildi.

Yerlikaya, paylaşımında "Devletimizin nefesi, terör ve iş birlikçilerinin, organize suç örgütlerinin, zehir tacirlerinin, suç odaklarının her zaman enselerindedir ve enselerinde olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-01-03-094431.png

ekran-goruntusu-2024-01-03-094448.png

İlgili Haberler