185 bin uzman çavuşun gözü 3600'de

185 bin uzman çavuşun gözü 3600'de
Tüm Uzmanlar ve Emeklileri Derneği (TUZED) Derneği Genel Başkanı Ömer Doğan 185 bin uzman çavuşun gözünün 3600 ek göstergede olduğunu söyledi. 

Tüm Uzmanlar ve Emeklileri Derneği (TUZED) Derneği Genel Başkanı Ömer Doğan uzman çavuşların çözüm bekleyen en önemli sorunlarından birinin 3600 ek gösterge olduğunu söyledi. 

Doğan, 3600 ek gösterge meselesinin de en kısa zamanda çözüleceğini umduğunu söyledi. ‘Uzman çavuşlara verilen ek göstergenin 3600 olmasını istiyoruz’ diyen Doğan “Sayın Cumhurbaşkanımız 3600 ek göstergenin verileceğini söyledi, devlet memurları içerisine Türk Silahlı Kuvvetleri''nde 3600 ek gösterge almayan tek kesim uzman çavuşlar. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz” dedi. 

Uzman çavuşların aldıkları ücret konusunda şikayetlerinin olmadığını ancak özlük haklarının yetersiz olduğunu belirten  Ömer Doğan. “Uzman çavuşların sivil memurluk, silah, sağlık, kıdemlerin rütbeden sayılması, atama, 3600 ek gösterge ve astsubaylığa geçiş gibi sorunları var" dedi.

Bugün itibarıyla 40 bin kadar uzman çavuşun emekli olduğunu, orduya taze kan olarak da yenilerini alındığını aktaran Doğan, "20 yıl önce başlayan uzman erbaşla yeni göreve başlayan uzman erbaş arasında hiçbir fark yoktur ve aynı maaşı alıyorlar, bu hususunda düzeltilmesini istiyoruz” dedi. 

"HAK KAYBI YAŞANIYOR"

Doğan 5510 sayılı kanundan kaynaklı olarak malulen emekli edilen uzman çavuşlarla ilgili yapılacak bir çalışmanın da uzman çavuşlar arasında memnuniyetle karşılanacağını söyledi. 5510 sayılı kanun mağduru 2 bin-2 bin 500 civarında personel olduğunu belirten Doğan, bu kanun nedeniyle mağdur olan personelin çifte hak kaybı yaşadığının altını çizdi. 

Doğan ”Bu uzman çavuşlara sağlık yönetmeliğinde sınıf ve branş değişikliğinin olmaması sebebiyle TSK’da görev yapamaz raporu verildi. Bu nedenle çok sevdikleri üniformalarından uzak kaldılar, aynı zamanda çalışmak istediklerinde de emekli maaşlarında kesinti yapılıyor. Bu sorunun da çözülmesini bekliyoruz” dedi. 

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Memurların, aylık maaşlarının, emekli olduktan sonra alacakları aylıkların ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde büyük rol taşıyan ek gösterge önemli bir unsur. Ek göstergenin yüksek olması emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin de yüksek olacağı anlamına geliyor. Bu nedenle memurlar bulunmuş oldukları unvanlarının 1. derece kadrolar için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istiyor. 3600 ek gösterge polis, hemşire,  öğretmen, din görevlisi, ve yüksek derece memurları kapsıyor.