Tantan: Türkiye Musul’a el koymalı

Tantan: Türkiye Musul’a el koymalı
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, IŞİD’in Musul’u işgal etmesinin emperyalist güçlerin bölgedeki enerji savaşlarının bir parçası olduğunu belirtti

Yurt Partisi Genel Başkanı Tantan, IŞİD’in (Irak Şam İslam Devleti) Musul’u işgal etmesinin emperyalist güçlerin bölgedeki enerji savaşlarının bir parçası olduğunu belirterek Türkiye’nin kendi halkının, soydaşlarının güvenliği bakımından Kuzey Irak’a askeri müdahalede bulunması gerektiğini öne sürdü. Tantan, Türk Ordusu’nun Kuzey Irak’a müdahal ederek, Kandil’de ki PKK dahil olmak üzere oradaki yabancı devletlerin bölgeyi dizayn etmek için kullandığı IŞİD gibi örgütlerin kökünün kazıması gerektiğini söyledi. Tantan, terör örgütlerinin Suriye ile Irak’taki faaliyetleri ve PKK nedeniyle Türkiye’nin Güney sınırlarının güvenliğinin kalmadığını belirterek, “Türkiye’nin eline aslında çok önemli bir avantaj geçmiştir. Türkiye, Musul ve civarındaki Türkleri koruyup, kollama adına oraya indirme yapabilir, el koyabilir” dedi.. 

Türkiye’nin hakkı
Tantan, Türkiye’nin bu gelişmeleri fırsata dönüştürebileceğini kaydederek, “Bir yandan PKK’nın 100 milyar dolarlık servetinden dolayı, bir organize suç örgütü kapsamındaki şımarıklığından dolayı, kendi halkına zulmünden dolayı Kandil’e el koyabilir. Musul’da da huzur ve güveni sağlayabilir. Hiç bir yerden onay alması gerekmiyor. Hem Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nden doğan hakları hem de kendi halkı ve soydaşlarının güvenliği bakımından. Bütün bu coğrafyadaki yabancı servislerin bölgeyi dizayn etmek için kullandığı örgütleri ortadan kaldırır. Ona da hiç bir ülke karşı çıkamaz. Bölge halkına zulmeden, onları öldüren örgütleri ortadan kaldırabilir” şeklinde konuştu.

Enerji kavgası
Tantan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bölgedeki enerji havzalarına ve enerji nakil hatlarının güvenliğine sahip ıçmak isteyen emperyal güçlerin kendi aralarında da kavgalar var. Türkiye dünyadaki bütün örgütlerin savaş alanına döndü. Irak ve Suriye’ye Türkiye üzerinden gidiliyor. El Kaide örgütü, Amerika onunla savaşıyormuş gibi yapsa da Amerika’nın himayesinde bir örgüt. El Nusra örgütünün elemanlarının kimler tarafından eğitildiği biliniyor. IŞİD de El Kaide’nin bir yan kolu. Onun da beslendiği alanlar belli. El Nusra, Terör Örgütleri Listesi’ne girdi, IŞİD daha o listeye alınmadı. Buradaki kavga Doğu Akdeniz Havzası’ndaki yer altı zenginliği olan karbon ve hidrokarbon yataklarını kimin çıkaracağının ve oradaki hakimiyetinin nasıl olacağı kavgasıdır.” 
Salim Yavaşoğlu