Avrupa sonradan girip maçı çeviren İlkay'ı konuşuyor. 2 muazzam gol attı. İlkay girdi şampiyonluk geldi

Avrupa sonradan girip maçı çeviren İlkay'ı konuşuyor. 2 muazzam gol attı. İlkay girdi şampiyonluk geldi
Manchester City, son 15 dakikasına 2-0 geride girdiği Aston Villa maçını mucizevi bir şekilde 3-2 kazandı ve üst üste 2. kez İngiltere Premier Lig şampiyonu oldu. İlkay Gündoğan 2 gol atarak Manchester City'ye şampiyonluğu getirdi.

İngiltere Premier Lig''in 38. ve son haftasında Manchester City ile Aston Villa karşı karşıya geldi.

Haftaya lider giren M. City, 2-0 geriye düştüğü maçı 5 dakikada bulduğu gollerle 3-2 kazanarak şampiyon oldu. Konuk ekip Aston Villa, 37''de Matty Cash ve 69''da Philippe Coutinho''nun golleriyle 2-0''ı yakaladı.

Pes etmeyen City, 5 dakikada müthiş bir geri dönüşe imza attı. 76''da İlkay Gündoğan farkı bire indirirken, 78''de Rodri''nin golü skora dengeyi getirdi.

İlkay Gündoğan 81''de bir kez daha sahneye çıkıp takımına şampiyonluğu getiren golü kaydetti.

Bu sonucun ardından Machester City, sezonu 93 puanla zirvede tamamladı ve üst üste 2''nci, toplamda 8. lig şampiyonluüunu elde etti. Liverpool ise 92 puanla sezonu 2. sırada noktaladı.

Aston Villa ise 45 puanla 14. oldu.

İLKAY ATTI ŞAMPİYONLUK GELDİ

Manchester City 2-0 geride iken Pep Guardiola''nın oyuna sürdüğü İlkay Gündoğan, oyuna girdikten sonra etkisini gösterdi.

Oyuna 68. dakikada giren İlkay Gündoğan, 76. dakikada attığı golle skoru 2-1''e getirdi. Rodri''nin attığı golle skora denge gelmesinin ardından baskılarını arttıran City, 81. dakika da Kevin De Bruyne''nin pasıyla topla buluştu ve takımını öne geçiren golü kaydetti. Bu muhteşem geri dönüşün kahramanlarından birisi oldu.

Türk asıllı Alman futbolcu zaten başarılı geçirdiği sezonun son maçında da takımına şampiyonluğu getiren isim olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Özellikle 2-0''lık geri dönüşte hem ilk golü hem de son golü atan tecrübeli orta saha için en özel maçlardan biri de Aston Villa karşılaşması olmuş oldu. 

İLKAY''IN SEZON İSTATİSTİKLERİ

İlkay Gündoğan 6 sezon geçirdiği Manchester City formasıyla çıktığı 259 maçta 49 gole imza attı ve 31 asist katkısında bulundu.

 

İlgili Haberler