2 polis karakolu ile 1 polis aracı tarandı

2 polis karakolu ile 1 polis aracı tarandı
Sınır ötesinde kampları imha edilen bölücülerin yurt içindeki uzantıları ortalığı ateşe verdi

Bölücüler yakıp yıkıyor

PKK’lı teröristler, bir yandan asker ve polise hain tuzaklar kurup yol keserken kentlerdeki yandaşları kamu kurum ve kuruluşlarına saldırıyor. Kars, Sarıkamış’ta baraj inşaatında kullanılan 3 kamyon ve iş makinesi ateşe verildi.

Polis karakollarına yaylım ateşi

Siirt ve Diyarbakır’da polis karakolu taranırken Nusaybin’de polis aracına ateş açıldı. Bölücüler Bingöl’de Erzurum karayolunu trafiğe kapattı. Cizre’de gösterilerde yaralanan Abdullah Özdal (23) öldü.

Siiirt, kent merkezindeki Cumhuriyet Polis Karakolu önceki akşam saatlerinde uzun namlulu silahlarla taranırken, Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde ise devriye gezen polis aracına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Diyarbakır’da da saat 23.10 sıralarında, merkez Bağlar İlçesi’nde bulunan 10 Nisan Polis Merkezi’ne uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bingöl’de ise yüzleri maskeli bir grup Erzurum karayolunu trafiğe kapattı. Olaylarda ölen ve yaralanan olmadı.

HDP’li tutuklandı

Olaylarla ilgili yapılan operasyonlarda Siirt Belediyesi’nin HDP’li meclis üyesi ve bir kişi, terör örgütü PKK’ya eleman temin ettikleri iddiasıyla tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Conkbayır  Mahallesi’ndeki eve operasyon düzenledi. Operasyonda terör örgütünün dağ kadrosuna eleman sağladıkları öne sürülen Siirt Belediyesi’nin HDP’li meclis üyesi Şemsettin Aytaç ve Mehmet Emin Koyuncu gözaltına alındı. Terör örgütüne gönderilmek üzere evde tutulan S.A ve C.T, güvenlik güçlerince kurtarılarak, çocukları hakkında kayıp ihbarı veren ailelerine teslim edildi. Aytaç ve Koyuncu, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diyarbakır, Mardin ve Batman’daki operasyonlarda da 29 kişi gözaltına alındı, 10 silah ele geçirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Bismil, Hazro, Lice ve Dicle ilçelerinde 44 adreste arama yapıldı. Suç işledikleri malzemelerle yakalanması amacıyla gerçekleştirilen operasyonlarda Bismil’de 20 adreste 7, Hazro’da 6 adreste 2, Lice’de 6 adreste 3 ve Dicle’de 12 adreste 9 kişi yakalandı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise tabanca, 5 av tüfeği, 3 yivsiz kırma tabir edilen tüfek, kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

Mardin: Derik ilçesinde Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Zeytinpınar, Cevizpınar, Kale ve Tepebağ mahallesinde 5 evde arama yapıldı. Operasyonda aralarında eski BDP İlçe Başkanı Vahap Çeri’nin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Batman: Kozluk Kaymakamlığı binasına ses bombalı saldırının ardından Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 3 kişinin yakalandığı, olayla ilgili 2 kişinin de arandığı bildirildi.