2 yaşındaki çocuğa tecavüz eden sapığı Suçlu göstermekten dava açılmıştı. KRTTV Genel Yayın Yönetmeni Cihan Güner’e yapılan hukuksuzluk dünya gündeminde

2 yaşındaki  çocuğa tecavüz  eden sapığı Suçlu göstermekten dava açılmıştı. KRTTV Genel Yayın Yönetmeni Cihan Güner’e  yapılan hukuksuzluk  dünya gündeminde
www.krttv.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Cihan Güner, 2 yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden ve 41.5 yıl hapis cezası alan sapığı haberleştirdiği için Uşak’ta yargılanıyor.

Güner, “Ceza almış birini suçlu göstermek de nedir?” diye tepki gösterdi. Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Güner’e karşı yapılan hukuksuzluğu dünya gündemine taşıdı.

Sapığın Haberini Yaptı, Suçlandı

Güner, 19 Eylül’de Uşak 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi. Güner, 2 yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden ve mahkemece 41.5 yıl hapis cezasına çarptırılan sapığın haberini yaptığı için “suçlu göstermekten” dava açıldığını belirtti. Güner, “böyle bir suç oluşturulamaz” dedi.

IPI’den Destek

IPI, Güner’e karşı yapılan hukuksuzluğu Twitter hesabından paylaştı. IPI, Güner nezdinde Türkiye’deki tüm gazeteciler için ‘özgürlük’ istedi.

Güner ise, IPI’nin desteğine teşekkür etti. Güner, "IPI (Uluslararası Basın Enstitüsü) tarafından basın hak ve ihlalleri kategorisinde ülke gündemine taşınacak bir mağduriyetmiş yaşadığım. Dayanışma yoksulların inceliğidir demiş şair.. Gerçek gazetecilerin yoksulluğuna ve gerçeği, adaleti arayışına ithaf ediyorum bunu.. Var olun." açıklamasını yaptı.

guner-1.jpg

ipi.png

İlgili Haberler