20 kasa Kızılelma !

Haberi birkaç kez okudum.. Şaka sandım önce.. Ama değilmiş..

Öncelikle şunu not edeyim; Organizasyonda bayrak dağıtılmış, elmalar dağıtılmış, bir nevi hayır işlenmiş.. Allah razı olsun..

Ama.. İşin aması var.. Türk Milleti binlerce yıldır hayaliyle yaşıyor.. Bu arkadaşlar 20 kasa birden bulmuş, helal olsun..

**

Efendim mevzu Kızılelma.. Sandık hesaplarıyla bir anda milliyetçi olan iktidarımızın başı 'Kızılelma' deyince, ahali manavlara akın etti..

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Samsun'daki konuşmasında "Milliyetçiliği ayaklarının altına alan muhterem, sen herhalde Kızılelma'yı, kırmızı başlıklı kızın kırmızı elmalarıyla karıştırdın" dedi..

Kızılelma'nın ne olduğunu bilmeyenler baka kaldı, bilen arkadaşlarsa, ittifaka laf gittiği için çemkirdi..

Sonuç; İşte İzmit'teki bir etkinlikte, bayrak ve kırmızı elma dağıtmış abiler.. E yanlış mı söylemiş Meral Akşener?

'İronik' gönderme yaptı ama Kızılelmayı kırmızı elma sanacak müşteriler varmış gerçekten..

Neyse ki Meral hanım hafta sonu İzmit'e gidiyor.. En azından hemşehrilerine anlatır durumu..

YERLİ VE MİLLİ İTTİFAK.. PARDON, SİLAH!

Değerli büyüklerim, kulak verin hele..   

Afrin Operasyonunda sürekli lafı şuraya getiriyorsunuz; Yerli ve Milli silah..

Uzun aradan sonra ortak akıl üreten Afrin operasyonundaki 'Milli ve Yerli Silah' vurgusunun, siyasette uydurulan 'Milli ve Yerli İttifak' söylemini beslemek için malzeme olduğunu, iletişimden az buçuk anlayan herkes anlar.. Burada da kurnazlığa pes doğrusu diyerek, bu konudaki merakımı huzurunuza sereyim..

**

Efendim, Türk Ordusu'nun ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kurulan şirketlerimiz vardı.. Gerçi hala var ama.. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şemsiyesi ve denetimindeki bu şirketlere ne oldu sayın büyüklerimiz..

Son 16 yıldır, büyük pasta olarak gördüğünüz bu alanda, Vakfı ve denetimindeki iştiraklerini zayıflatmak için ne çabalar harcandı abiler?

Orduyu, ihtiyaçları konusunda siyasi hesapların dışında tutabilmeyi hedefleyen bu yapının bankası OYAK Bank ne oldu mesela? Referandum günlerinde kavga ediyor-muş gibi yaptığınız Hollandalılara mı satıldı?

O günlerde niye çıkıp da, "Bu kurumlar, yerli ve milli silah sanayimizin hayati kaynakları demediniz" mesela ?

**

Eş dost silah işine girdikten sonra 'Yerli ve Milli Silahlar' güzel reklam sloganı vallahi.. Tebrikler..

Ama göğsünüzü gere gere söylerken, 16 yıldır, Türk Ordusu'nun bu alandaki birikim ve çabalarına verdiğiniz hasarı, hadi ben günün hatırına es geçeyim ama tarih mutlaka yazacak..

**

Bakın size bir not düşeyim;

Emekli Orgeneral Saldıray Berk'i hatırlarsınız.. 3. Ordu Komutanı'yken fetö'nün tezgahıyla içeri alınmaya çalışıldı..

Orgeneral Berk, fetö ve onun siyasi ortağı iktidarın radarına ne zaman yakalandı biliyor musunuz? Yerli ve milli silah ve malzeme ihtiyacını karşılamak için kaynak üreten şirketlerden OYAK Bank Hollandalılara satıldığında..

Nasıl mı? Saldıray Berk o dönem, yurtdışı operasyonlarımızı yapan birliklerimizin de bulunduğu 4. Kolordu'nun Komutanı'ydı.. OYAK Bank "YABANCILARA" satıldı diye, Kolordu'daki bankamatiği kapının önüne attırdı.. Bu bir protestoydu.. Yerli ve milli silahlar üretmeyi hedefleyen yapının en önemli dişlilerinden olan YERLİ VE MİLLİ bir bankayı, hele de 'Ordunun maaş ve ödemeleri' oradan yapıldığı için, kozmik sayılabilecek 'Yerli ve Milli' bilgilere sahip bankayı, götürüp Hollandalılara satanları protestoydu..

İşte o zaman yakalandı, o çetenin ve siyasi ortağının radarına.. Ha bir de bir başka tezgah olan 'ATABEYLER' operasyonuna karşı durduğu için..

**

Ve siz sayın komutanlar; bugün bu yerli ve milli şovundan bu kadar sevindirik oluyorsanız eğer, niye sessiz kaldınız o yağmaya?

**

Yerli ve milli üretim mi önemli sizin için, dünürün ve eşin dostun silah üretimi mi bilemedim..

Ülkenin ordusu, yerli ve milli malzeme üretebilsin, bunu yaparken de siyasi hesap-kitaplardan olumsuz etkilenmesin diye sunulan ekonomik özerkliği yerle bir edenler, bugün pek bir, yerli ve milli silah çılgınlığında..

**

Silahımızı kendimiz üretelim, eyvallah.. Bundan, olsa olsa gurur duyar, mutlu oluruz..

Ama, Afrin operasyonundaki bu durumu 'Milli ve yerli' silah vurgusuyla, 'Milli ve Yerli İttifak' projesine 'Algı' bastonu olarak kullanırsan, benim gibi bir deli de çıkar, yemem der..

Yiyene afiyet olsun..

Yazarın Diğer Yazıları