20 Nisan 571 hangi gün? Mevlid Kandili ilk ne zaman kutlandı?

20 Nisan 571 hangi gün? Mevlid Kandili ilk ne zaman kutlandı?
İslam dininde Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz olan Hz. Muhammed’in doğduğu geceyi işaret eder. Bu kandil gecesinde dualar edilerek namaz kılınır ve Kur’an okunur. Peki 20 Nisan 571 hangi gündür?

İslam aleminin en önemli günlerinden biri olarak bilinen Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed''in doğum gecesini işaret etmektedir. Rabiülevvel Ayı''nın 12. gecesinde kutlanan Mevlid Kandili, Hicri ve Miladi takvim arasındaki zaman farkı nedeniyle her yıl bir önceki yıla göre 10-11 gün önce kutlanmaktadır.

2021 Mevlid Kandili Ne Zaman?

Miladi takvime göre 20 Nisan 571 tarihine denk gelen Mevlid Kandili, 17 Ekim Pazar gecesinde idrak edilecektir.

Mevlid Kandili''nde oruç tutulmasının farz olduğuna dair herhangi bir bilgi yoktur. Ancak kandil günü veya ertesi gün oruç tutmakta bir mahzur da yoktur. Mevlid Kandili''nin en önemli ibadetleri arasında tesbih namazı gösterilir.

''''Doğum, doğum yeri ve doğum vakti'''' anlamlarına gelen mevlid kelimesi, peygamber efendimiz Hz. Muhammed''in doğumunu anlatmak için kullanılıyor. ''''Mevlid-i Nebi'''' olarak da anılan ve Türkiye''de Mevlid Kandili olarak bilinen gece, Müslüman alemi için büyük önem taşıyor.

Mevlid Kandili İlk Ne Zaman Kutlanmaya Başlanmıştır?

İslam Nebisi, Ashab-ı Kiram, Emevîler ve Abbâsîler dönemlerinde herhangi bir kutlama örneğine rastlanmayan rebiülevvel ayının on ikinci gecesi olan Mevlid Kandiliilk defa hicretten yaklaşık üç yüz elli yıl kadar sonra Mısır''da, Şii Fâtımî Devleti döneminde kutlanmaya başlamıştır.