2011'de 'yerli uçağımız göklerde' diyen AKP'den 'uçak yapacağız' vaadi!

2011'de 'yerli uçağımız göklerde' diyen AKP'den 'uçak yapacağız' vaadi!
2011 genel seçimleri öncesi 'yerli uçağımız göklerde' afişleri asan AKP'den kafaları karıştıran bir vaat geldi. İçişleri Bakanı Soylu, "Vakit kendi arabamızı, kendi uçağımızı yapma vaktidir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi'ndeki ramazan etkinlik alanında vatandaşlara hitap etti.

"Vakit elin oğlundan insansız hava aracı isterken ve bize verilemezken şu anda savunma sanayimizin milli ve yerli oranını yüzde 60'tan yüzde 80'e çıkarma vaktidir" diyen Soylu, "Vakit kendi arabamızı, kendi uçağımızı yapma vaktidir" ifadelerini kullandı.

2011 SEÇİM AFİŞİ KAFALARI KARIŞTIRDI

2011 genel seçimleri öncesi Sivas- Tokat karayolu Çamlıbel Beldesi girişinde yol kenarında bulunan büyük boyutlardaki reklam tabelasında AKP tarafından hazırlanan ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının da bulunduğu afişte 'Yerli uçağımız göklerde' sloganı kullanılmıştı. Sloganın hemen üzerinde ise kırmızı renkli bir yolcu uçağının fotoğrafına yer verilmişti. AKP'nin kent merkezine astığı afişlerde ise slogan, 'Yerli savaş uçağımız ve helikopterimiz geliyor' şeklinde hazırlanırken herhangi bir hava aracının fotoğrafı kullanılmamıştı.

İşte o afiş:

207570.jpg