2014 hayırlısıyla gitti

Neydi öyle o, memleketin içi ve dışı cayır cayır yandı. Üstelik dışarıdaki bazı yangınları çıkaran da biz olduk. İşsizlik sayısı 3 milyonu aştı. Ekonomik büyümenin yerini kalkınma safsatası aldı. Güneydoğu elimizden çıktı çıkacak. Gerçi ben buna hiç bir zaman inanmadım. Bütün samimiyetimle Güneydoğu’da lehimize gelişmeler olacağına inandım ama çok canlar yandı. Polislerimiz askerlerimiz öldü, güvenlik araçlarımız yakıldı, evler yıkıldı. Analar ağlamasın safsatasıyla anaları gerçekten ağlattılar. Maden işçilerinin, asansör kazasında ölenlerin, Güneydoğu’da ölenlerin analarını düşünün.
Ama ümit verici küçük küçük ışıklar da etrafımızda. Herkes unuttu ama ben unutmuyorum. Çocuklarımızı isteriz diyen anneler belediyenin tam da önüne gidip oturdular. Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak’a kafa tutmayı bile becerdiler. Zeytinliklerimizi kesenlere, ormanlarımızı talan etmek isteyenlere, köylülerimiz aslanlar gibi karşı koydular. İşçilerimiz taşeron istemeyiz diye pankart açtılar. İşsiz sayısını saklasalar da işsiz sayısı arttı.
***
Milli Eğitimi alt üst ettiler. İmam Hatip çılgınlığıyla okulları ters yüz ettiler. Bununla kalmadılar İmam Hatip’in altında yatan ideolojinin İslam olduğunu fark eden kitlelere İslam’ı öcü gibi gösterdiler. Aralarında büyük bir uyum varmış gibi göründüler, hükümetin kurulmasına iki hafta kala birbirlerine girdiler. Bu olayda kaç tane yalan birbirine dolandı. Binali Yıldırım’ın, Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı’nın sözleri birbirine dolandı. Yaptıkları israf yetmiyormuş gibi yeni rant bölgeleri keşfetmeye çıktılar. Türkiye Türkiye olalı böyle şeyler görmemişti. Suriye’yi perişan ettiler, Irak’la papaz oldular, Kaddafi’nin öldürülmesinde elleri kana bulandı.
Ne biçim bir dönemdi bu yarabbi. Artık sular durulacak. Öyle sanıyorum. Şarkısı bile var;  “Denizler durulmaz dalgalanmadan” der Orhan Seyfi Orhon. Ama bilin ki çok dalgalandı, durulacağa benzemiyor. Ama gene de 2015’in bir yıl öncekinden huzurlu, sakin ve hatta milli güçler adına başarılı olacağını sanıyorum. Tarih sırasını kaptırmaz.
Bu iyimser düşüncelerle inşallah canınızı sıkmamışımdır. Çünkü kötümserlerine alıştık. Ciyak ciyak bağırmazsak doğru bir şey söylediğimize inanmıyorlar. Bu pencereden bakmanızı dilerim 2015’e. İyi olacak her şey, bundan daha iyi olacak.

Yazarın Diğer Yazıları