2014 Paris Motor Show, göz kamaştırıyor

2014 Paris Motor Show, göz kamaştırıyor
Otomobilin geleceği Paris’te

Modanın kalbinde açılan fuar, birçok modelin Dünya’ya ilk kez tanıtımına sahne olurken, gizli tutulan 

modeller, araç tutkunlarının beğenisine sunuluyor
Avrupa’nın önemli otomobil fuarlarından Uluslararası Paris Otomobil Fuarı, geçtiğimiz hafta kapılarını önce basın mensuplarına, sonra da otomobilseverlere açtı. Dünya çapındaki otomobil ve yedek parça üreticilerinin katıldığı 2014 Paris Motor Show, 19 Ekim’e kadar ziyaretçilerini ağırlıyor. 
Fuar, birçok modelin dünya prömiyerine sahne olurken, çok sayıda yeni model, otomobil severlerin beğenisine sunuluyor.
Toyota’nın Hibrit konsepti
Toyota, fuarda yeni C-HR konseptini, Dünya’ya tanıttı. Hibrit motor teknolojisiyle donatılan konsept, Toyota’nın bu segmente bakış açısıyla ilgili ilk ipuçlarını taşıyor. 
Audi, fuara gelecek yaz satışa çıkacak yeni Audi TT ve TT S Roadster versiyonuyla katılıyor. Bentley’nin yeni lüks aracı Mulsanne Speed de ilk kez fuarda teşhire çıktı. 
BMW’nin tek kapılı SUV modeli olan X6 ve Citroen’in yeni konsept otomobili DS Divine da Paris’te görücüye çıkan araçlar arasında yer alırken; Fiat, küçük SUV modeli 500X’i tanıtıyor.
Fuarda; Ford’un C-Max ve S-MAX modellerinin yeni versiyonu da otomobilseverlerle buluştu. Honda ise ilkbaharda piyasa çıkması beklenen modeli Civic Sport’un yanı sıra, yeni Honda Jazz ve Honda HR-V modellerini sergileyecek.
‘İzmitli i20’ fuarda
Hyundai’nin; İzmit’teki fabrikasında üretilen i20, Paris’te ilk kez tüketicilerin beğenisine sunuldu. Gelecek yaz aylarında satışa çıkacak Kia Sorento’nun 7 koltuklu versiyonu da Paris’te tanıtılan yeni modeller arasında yer alıyor. 
Mazda MX-5’in dördüncü jenerasyonu ile de Paris’teki ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.  Renault’nun yeni Espace ve Opel’in yeni Corsa modelleri ile Mercedes’in yeni spor aracı AMG GT markaların standında teşhîr ediliyor.  
Daha geniş ve daha alçak yeni Skoda Fabia da Paris’te ilk kez tanıtılan araçlar arasında. B-SUV segmentinde çalışmalarını tamamlayan Suzuki, yenilediği Vitara’yı tüketicilerin beğenisine sundu. 
VW, Volvo, Jaguar
Volkswagen’in, yeni Passat ve Golf Alltrack modelleri fuarda teşhîr edilen araçlar arasında bulunuyor. Güvenlik özellikleri ile dikkatleri üzerine çeken Volvo XC90’da da Paris’te ilk kez otomobil meraklılarının karşısına çıktı. Alfa Romeo 4C Spider, Yeni Jaguar XE, Infiniti Q80 ve Ferrari 458 Speciale A modelleri de Paris Motor Show da görücüye çıktı.  Uluslararası Paris otomobil fuarında modellerini sergileyen diğer markalar; Abarth, Alfa Romeo, Aston Martin, Dacia, Honda,, Infiniti, Isuzu, Jaguar, Jeep, Lamborghini, Lancia, Land Rover, Lexus, Ligier, Maserati, Mega, Microcar, Mini, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, PGO, Porsche, Rolls Royce, Seat, Smart, Subaru, Suzuki ve Tesla oldu.

Test Sürüş Merkezi’nde deneniyor

“Otomobilin geleceği Paris’te” sloganıyla düzenlenen fuarda, ziyaretçilerin elektrikli ve hibrid araçları deneyebileceği “Test Sürüş Merkezi” de var. Bu Test Sürüş Merkezi ile ziyaretçilerin fuara aktif olarak iştirâki hedefleniyor. Bu yılki fuarda Otomobil Üreticileri Komitesi (CCFA) yuvarlak masa toplantıları düzenleyecek. Bu yuvarlak masa toplantılarıyla otomobil dünyasını ilgilendiren konuların yeni bir bakış açısıyla incelenmesi arzu ediliyor.  Toplantılarda, otomobil dünyasının sosyal, teknik ve ekonomik boyutları tartışılacak. Paris otomobil fuarında, “Otomobiller ve Moda” konulu özel bir sergi de açıldı. Sergide, sanayi devriminden bugüne kadar üretildikleri zamanlara damgasını vurmuş araçlar teşhîr ediliyor. Ford T, Mercedes Benz 300 SL, Citroen DS19, Alfa Romeo Montreal, Toyota 2000 GT sergide ziyaretçilere sunulan araçlar arasında yer alıyor. “Otomobiller ve Moda” sergisi, Fransız Ulusal Yayın Kuruluşu (INA) ortaklığıyla hazırlandı.