2015’te 596 milyon Ülker çikolata yendi

2015’te 596 milyon Ülker çikolata yendi
Bayramda mutluluk her yerde’ mesajı ile yola çıkan Ülker, artan talebi karşılamak için çikolata ve şekerlemede hazırlıklarını tamamladı.

Çikolatada 28, şekerlemede ise 29 farklı ambalaj ile ikramlıklar tüketicisiyle buluşmak için raflardaki yerini aldı. 2015 yılında 569 milyon adede yakın Ülker markalı ikramlık çikolata tüketildiğini, bunun da Türkiye nüfusunun yaklaşık yedi katına denk geldiğini belirten Pladis Türkiye Başkanı Mete Buyurgan, “Bayram dönemleri tüketiciler için olduğu kadar bizim için de önemli bir dönem. Hazırlıklarımız 6 ay öncesinden başlıyor. Ürünlerimizi özenle hazırlıyoruz. Tüketicilerimiz ikramlık ürünlerimiz arasından çikolatada Ülker Ece ve Ülker Çikolatin’e, şekerlemede ise Ülker Damla Sakızlı Toffe ve Ülker Lokumcuk’a yoğun ilgi gösteriyor” dedi. Ülker’in 2015 yılında da ikramlık çikolatada yüzde 32 pazar payı ile liderliğini sürdürdüğünü belirten
Mete Buyurgan, Ülker’in bu bayram için yeniliklerinden biri ikramlık portföyünde önemli bir yer tutan Ece ve Çikolatin’e özel üretim poşet ambalajları olduğunu kaydetti.