İslam Memiş, borsa yatırımcısını uyardı: "Bunu yapmayan borsada tepetaklak olacak"

İslam Memiş, borsa yatırımcısını uyardı: "Bunu yapmayan borsada tepetaklak olacak"
Haftaya sert bir yükselişle başlayan BIST100 endeksi, borsa yatırımcısının yüzünü güldürürken, finans piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten borsa yatırımcısına önemli uyarılar geldi. Memiş, "Bu tuzağa sakın düşmeyin" diyerek acemi yatırımcılara yönelik oynanan oyunu ifşa etti.

Borsa İstanbul, 8 milyona yaklaşan yatırımcı sayısı ile Türkiye'nin en büyük finansal piyasası durumunda.

Haziran ayı itibarıyla yeni ekonomi yönetimi, beraberinde borsada da büyük bir hareketlenme yaşanmasına neden olurken, halka arzlara yönelik ilgi tarihin en yüksek seviyesine çıkmış durumda.

11 Eylül'de 8 bin 400 puanı aşarak tüm zamanların rekorunu kıran BIST100 endeksi, aradan geçen günlerde yaşanan belirsizlikler ve kar satışları nedeniyle 7 bin 675 puana kadar gerilemişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı sonrasında borsanın da kaderinin şekilleneceğine yönelik beklenti ortaya çıkarken, haftanın açılış seansında borsa sert bir yükselişe imza attı.

BORSA SALLANDI AMA DEVRİLMEDİ

Gün içerisinde yüzde 3.30 değer kazanarak 8 bin 304 puan ile kapanış yapan Borsa İstanbul, gelecek günlere yönelik yatırımcısına umut vermiş olsa da, finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, borsa yatırımcısına yönelik kritik uyarılarda bulundu.

Memiş, ilerleyen günlerde hisse senetlerinde yaşanması muhtemel manipülasyona dikkat çekerek, özellikle acemi yatırımcılar için şu ifadeleri kullandı:

"Borsada yaşanan talep çılgınlığı devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir geri çekilme ve sonrasında yükseliş yaşanacağına işaret etmiştik. 7 bin 500 puan seviyelerine kadar düşüş bekliyor olsam da, borsa kendisini çok daha erken bir seviyeden doğru yukarı attı ve bugün itibarıyla yeniden rekor seviyelerin hemen aşağısına konumlandı.

"BU FİYATLARDAN BORSAYA GİRİŞ YAPILIR MI?"

Peki bu fiyattan borsaya giriş yapılır mı? Bana sorarsanız bu sorunun cevabı hayır. Çünkü henüz, dip fiyattan alım yapanların kar satışları tamamlanmış değil. Geçtiğimiz haftalarda da yaptığım uyarıların arkasındayım. Borsa tarafında yeniden bir geri çekilme göreceğiz. İşte biz, acemi olmayan yatırımcılar o zaman 7 bin 500 ve çevresinden giriş yapacağız ve büyük bir getiriyi cebimize koyacağız.

Kurallarımız var. Bunları çiğnemeden hamle yapmamız gerekiyor. Nedir o? Alım yaparken kazanmak. Şu anda endeks hormonlu bir hale ulaşmış durumda ve bize fırsatlar sunmasını bekleyeceğiz. İlerleyen günlerde aradığımız fırsat gelecektir, işte o noktada giriş yapacağım ve size de giriş yaptığımda mutlaka haber vereceğim.

BORSADA HANGİ HİSSELERİ ALACAĞIZ?

Borsada hangi hisseleri alacağız? Çok fazla seçeneğimiz mevcut ancak ilkelerimiz sabit. Alım yapacağımız şirket, kurumsal bir şirket olmalı. Adını biliyor olmalıyız ve mümkünse alanında rakipsiz, tekel duruma gelmiş bir şirket olmalı. Ayrıca borsadaki geçmişi bir yılı geçen şirketlere yöneleceğiz. Mali tabloları belli olan, analizlerimizi sorunsuz şekilde yapabileceğimiz yerleri tercih edeceğiz.

Alım yaptıktan sonra ne kadar bekleyeceğiz? Bizler uzun vadeli yatırımcıyız ve en az 1 sene beklemeye geçeceğiz. Gelecek haftalarda yapacağız alımı, 2024 yılının sonuna kadar koruyacağız ve beklentim o ki, Borsa İstanbul 2024 yılında 15 bin puanın üzerini görecektir. İşte satışımızı burada yapacak ve büyük bir kazanç sağlayacağız.

"BORSA YATIRIMCISINA BÜYÜK BİR TUZAK KURULUYOR"

Halka arz çılgınlığıyla birlikte borsanın belli yerlerinde çok büyük bir balon oluşmuş durumda. Bu balon, sizin suratınıza patlayabilir. Bu nedenle çok dikkatli olmak lazım. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan düşüşün çok daha büyüğü gelebilir ve korkum o ki, şu anda yüksek fiyatlardan borsaya giriş yapmış olan acemi yatırımcılar, yaşanan sert düşüşlerin ardından paniğe kapılarak çil yavrusu gibi dağılabilir. Sizin dip fiyattan sattığınız hisseleri ise, piyasada balina diye adlandırdığımız büyük yatırımcılar toplayacak. Zaten bu düşüşü de sağlayacak olanlar onlar. Büyük bir manipülasyon yaşanması muhtemel.

Borsa'da yüzde 25'in üzerinde yatırımcı 30 yaşın altında. Tecrübesiz yatırımcı oranı yüzde 85'lere ulaşmış durumda. Bunlar gösteriyor ki, ilerleyen günlerde yaşanan bir düşüş trendinde herkesin kapıya yönelmesi ve panik satışlarının rekor kırması oldukça muhtemel. Uyarım, sakın tuzağa düşmeyin ve bu işte yükselişlerin olduğu gibi düşüşlerin de normal olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar