24 CHP'li vekil, Bolu Valiliği'ne yürüdü

24 CHP'li vekil, Bolu Valiliği'ne yürüdü
24 CHP’li vekil 10. Yıl Marşı'nı yasaklayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yusuf Cengiz hakkında gerekeni yapmamakla suçladıkları Vali Aydın Baruş’u protesto için Bolu Valiliği’ne yürüdü.

Bolu'da törenlerde 10. Yıl Marşı'nın çalınmaması talimatı veren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'i protesto etmek isteyen CHP'li gruba polis gazla müdahale etmiş aralarında  CHP Bolu Milletvekili  Tanju Özcan'nı da bulunduğu çok sayıda kişi hastanelik olmuştu. Özcan'a destek vermek için aralarında CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın, İstanbul Milletvekili Barış yarkadaş'ın  da bulunduğu 30 Milletvekili, Bolu Milli Eğitim Müdürülüğü’nün önünde basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 200 partilinin de destek verdiği açıklamada Muharrem İnce ve Gürsel Tekin konuşma yaptı.

 "O POLİS MEMURUNA SESLENİYORUM"

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Buradan milletvekili arkadaşımızın direk görüne gaz sıkan o polis memuruna sesleniyorum. Biz kindar değiliz biz içimizde nefret büyütmeyiz. Ancak seni yüreğimize kazıdık. Senin adını CHP’ye oy ver 12 milyon seçmenimiz bilecek” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise, “Bu yapılanların adı devlet değildir bu sistem bir gün yıkılacaktır” diye konuştu.

VALİLİĞE YÜRÜDÜLER 

CHP’li 30 Milletvekili daha sonra kol kola girerek Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Bolu Valiliği’ne kadar yürüdü. Valilik bahçesinde konuşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Değerli Bolulular, biz Cumhuriyeti savunmak için Atatürk’ü savunmak için milletin kazanımlarını savunmak için 10. Yıl Marşı’na sahip çıkmak için kimseden izin almak  zorunda değiliz. Kimsenin böyle bir yasağını da tanımıyoruz. Ne Tanju Özcan ne Cumhuriyetin mensupları yalnız değildir. 30 Milletvekili bir ile gelmişse ilin Valisi eğer Devletin valisiyse milletin valisiyse gelir bize sorar, bir isteğiniz var mı diye.