25 akademisyen gözaltına alındı

25 akademisyen gözaltına alındı
FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde görevli 25 akademisyen gözaltına alındı.

FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde görevli 25 akademisyen gözaltına alındı. Gözaltı işlemleri sırasında yapılan aramalarda, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitaplar, çok sayıda doküman ve 1 dolar banknotlar ele geçirildi.

Isparta ile Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde gözaltına alınan zanlılar, Antalya Emniyet Müdürlüğüne gönderildi.

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ'NDE 59 AKADEMİSYEN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Darbe girişimi nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 28 akademik personelin daha açığa alındığı Balıkesir Üniversitesi’nde, görevden uzaklaştırılan akademisyen sayısı 59’a ulaştı.

Balıkesir Üniversitesi’nde 6’sı profesör, 8’i doçent, 11’i yardımcı doçent, 3’ü öğretim elemanı olmak üzere 28 akademik personel daha açığa alındı. Yeni operasyonla birlikte Balıkesir Üniversitesi’nde açığa alınan akademik personel sayısı 59’a yükseldi. 22 Temmuz’da gerçekleştirilen ilk operasyonda 6’sı profesör, 15’i doçent, 10’u yardımcı doçent olmak üzere 31 kişi açığa alınmıştı. Balıkesir Üniversitesi’nde daha önce 10 dekan YÖK’ün isteği ile istifa etmişti. 143 öğretim elemanı ise Rektörlük tarafından yürüttükleri idari görevlerinden istifa ettirilmişti.

Balıkesir Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada, "Anayasal düzene karşı faaliyetlerde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması iddiaları ile ilgili olarak üniversitemizde 6’sı profesör, 8’i doçent, 11’i yardımcı doçent, 3’ü öğretim elemanı olmak üzere toplam 28 akademik personel hakkında soruşturma açılarak açığa alınmıştır. Bu kapsamda devletimizin ve üniversitemizin güvenliği için gerekli soruşturma ve açığa alma işlemleri ile ilgili çalışmalar devam etmektedir" denildi.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDE 22 AKADEMİSYEN

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Karabük Üniversitesinde (KBÜ) 22 akademisyen ve 1 idari personel görevden uzaklaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişiminin ardından KBÜ'de, "FETÖ ile bağlantılı akademik ve idari personelin" durumlarının değerlendirilmesine yönelik soruşturma başlatıldı.

Bu kapsamda, üniversitede görevli 2 doçent, 2 yardımcı doçent, 6 öğretim görevlisi, 9 araştırma görevlisi, 3 yabancı uyruklu eğitmen ile 1 idari personel toplam 23 kişi açığa alındı.

Böylece KBÜ'de görevinden uzaklaştırılan personel sayısı 64'e ulaştı. Üniversitede daha öncede 14 dekan istifalarını sunmuş, 5 profesör, 10 doçent, 17 yardımcı doçent ve 1 öğretim görevlisi ile 8 idari personel 41 kişi açığa alınmıştı.