25 Haziran'dan sonra erken seçim olur mu?

25 Haziran'dan sonra erken seçim olur mu?
İstanbul 1. bölge 1. sıradan aday gösterilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İstanbul 1’inci bölge 1’inci sıradan aday gösterilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Albayrak, adaylığının sürpriz olmadığını söyledi. Albayrak, "AK Parti’de görev talep edilmez, AK Parti’de görev tebliğ edilir ve tebliğ edilen görev sonuna kadar en iyi ve en başarılı şekilde bırakana kadar mücadele ortaya konur" ifadelerini kullandı.

24 Haziran seçimlerinin ardından Meclis'te çoğunluk elde edilmezse bir erken seçim olasılığına ilişkin soruyu da cevaplayan Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

"Anayasadaki değişikliğe baktığınızda Türkiye’yi artık bir daha istikrarsızlaştıracak, erken seçim noktasında Türkiye’yi farklı maceralara sürükleyecek bir resmi içermez. Ama burada esas konu şu: Güçlü lider, güçlü Meclis. Yani Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyorsa bir seçmen, AK Parti'yi de seviyor demektir. AK Parti eşittir Erdoğan demektir."

EKONOMİYE OPERASYON

Ekonomideki dalgalanmaya ilişkin de "Çok açık, net bir operasyon söz konusu" açıklamasında bulunan Albayrak, "Ekonomik manadaki süreçler, dalgalanmalar, seçim dönemleri, kriz dönemleri pozitifte, negatifte etki edebilir. Önemli olan bunun iletişimidir, anlatılmasıdır. Bölgeye, tehdide, istikrarsızlığa rağmen Türkiye 2018 yılına turizmde tarihinin rekorlarını kırmasını beklediği bir yıl olarak giriyor. Bütün bu çerçeveye bakarken bir de bakıyorsunuz birileri sıcak para operasyonu, sermaye piyasaları, borsa, dolar, tahvil piyasaları üzerinden ilginç bir şekilde siyaseten gündemin değiştiği çerçevede enteresan bir şekilde kur operasyonuna muhatap kalıyor" dedi.

İlgili Haberler