25 yıldır Mclaren tarafından kullanılıyor

25 yıldır Mclaren tarafından kullanılıyor
Compaq'ın 1990'ların başında ürettiği dizüstü bilgisayar, Mclaren'in milyon dolarlık araçlarını bakımı için hala kullanılıyor. Hiç kapatılmadan çalışan bilgisayarların performansı şaşırtıyor.

Compaq LTE 5280 dizüstü bilgisayar, 1990'ların başlarından gelen bir ürün ve özel bir CA kartı ile çalışıyor. İşin ilginci, Dünya'nın en yüksek teknolojili araba ve teknoloji firmalarından biri olan McLaren Automotive, halen bu laptopu ve DOS tabanlı yazılımını kullanıyor, hem de fişini hiç çekmeden! Bilgisayarın görevi ise, her biri çok değerli olan 100 adet McLaren F1 aracının bakımı.

5727250767b0a9625094a015.jpg

McLaren'in Woking, İngiltere'deki Teknoloji ve Üretim Merkezi'nden sadece birkaç dakika uzaktaki bir endüstriyel kompleks içerisinde yer alan McLaren Special Operations atölyesinin bir eşinin daha olduğunu söylemek mümkün değil. Bu bina, McLaren'in Ferrari ile caddelerde de yarışmadan önce Formula 1 yarış çabalarını geliştirdiği binaydı.

McLaren, 106 adet F1 aracı üretmişti ve bugün bunların 100 adedi halen çalışır durumda. Eğer Dünya'nın en iyi süper araçlarından biri ile aşina değilseniz, bu aracın karbon-fiber kasa kullanan ilk araç olduğunu ve Formula One efsanesi Gordon Murray tarafından tasarlanarak BMW Motorsport V12 motor ile güçlendirildiğini söyleyelim.