250 ev için 11 bin emekli kura çekti

250 ev için 11 bin emekli kura çekti
TOKİ’nin emekliler için yaptırdığı az sayıdaki konutun kura çekiminekatılan binlerce vatandaş, binaya girmek için ecel terleri döktü.

TOKİ tarafından Kayseri’de emeklilere yönelik yapılması planlanan 250 konut için 11 bin kişi başvurdu. Kadir Has Kongre Merkezi’nde, TOKİ’nin emeklilere yönelik evleri için hak sahiplerinin belirlenmesi amacıyla kura çekildi. Başvuru sahiplerinin merkeze girişi sırasında izdiham yaşandı. Merdivenlerde uzun kuyruklar oluşurken, çocuklarıyla gelen kadınlar ve engelli vatandaşlar zor anlar yaşadı. İçeriye giren vatandaşlar ise oturacak yer bulmakta zorlandı. 

TOKİ emekli projeleri uzmanı Hüseyin Ayhan, emeklilere yönelik her ilde 2+1 niteliğinde ve 250 liradan başlayan taksitlerle konut projeleri hazırladıklarını söyledi. Projenin 30 ilde sürdüğünü anlatan Ayhan, “Mimarsinan bölgesine yapılacak projenin 18 Nisan’da ihalesi gerçekleştirildi. Emeklilerimiz yüzde 10 peşin fiyatına, 240 ya da 180 ay vadeyle ev sahibi olabilecek. Bu evler ortalama 80 metrekare, bazı projeler 78 metrekare civarında. Kayseri’de 250 konut için 10 bin 753 başvuru aldık. Türkiye çapındaki en yoğun başvurulardan biri oldu” dedi. Ayhan, taksitlerin, proje tamamlanıp ev teslim edildikten bir ay sonra ödenmeye başlanacağını da kaydetti.