27 canlı bomba daha var!

Başlığımız CIA Başkanı Brennan'dan. Dünyanın en önemli istihbarat kuruluşunun en tepe ismi bunu söylüyorsa, gözümüzü dört değil kırk dört açmalıyız. Adına IŞİD ya de ne dersek diyelim içimizde oldukça fazla bombacı var. Amerika'nın Afganistan'daki Sovyet güçlerine karşı hazırladığı kurgunun nasıl geri teptiğini hatırlayın. Yeşil Kuşak adı verilen bu proje Moskova'nın aşağılara inişini durdurdu. Ancak piyon olması düşünülenler Kızılordu'dan beter hale geldi.

...

Terörizmde en güçlü olgu inançla mücadeledir. Bu da çok zor. Hristiyanlararası 100 Yıl Savaşları'nı unutmayın. Adı süreç olarak abartılı olsa bile tüm Avrupa kıtasını yıllar yılı kana bulamıştı. Bu durumun Müslümanlar için yazılanını bire bir yaşıyoruz. Kısa süreceğini de sanmıyoruz. CIA'nın başındaki ismin Türkiye'de 27 canlı bomba daha var iddiası, minimize edilmiş bir rakamdır. Bu sayı çok daha fazla. Yıllar yılı amip gibi çoğalmaları seyredenler ortada. Dünyanın dört bir yanından savaş için gelenlere yol verenleri tanıyoruz. Onlara lojistik destek de sağlanmadı mı? Musul'daki baş konsolosluğumuz basılırken "çatışmayın, teslim olun" emrini kimler verdi? Rehinelerimizi alırken IŞİD'lilerle takas yapılmadı mı? Hepsinden daha önemlisi Türkiye'deki IŞİD bayraklı ofisleri görmezden gelmedik mi? Hatta "bunlar iyi çocuklar" diyerek güvenlik güçlerinin eli-kolu bağlanmadı mı?

...

ABD yapımı bir film olan Çıkış Yok -No Way Out- akıllardan çıkmamalı. Rusların "uykuda" adı verilen hücrelerinin zamanı gelip, eylem emri aldığında nasıl harekete geçtikleri çok iyi anlatılmıştı. Bir yerde bu uygulamanın IŞİD versiyonu Türkiye'de uygulanıyor. Kafkas kökenli en az 10 bin militan ellerini kollarını sallayarak Suriye'ye geçtiler. Dramatik olan bizi yönetenlerin buna öncü olması. Gerçeği anlamaları epey zaman aldı. Düne kadar toz kondurmadıklarına bugün "bunlar cehennemlik" diyebiliyorlar. Canavarı elleri ile besleyip büyüttüklerini nihayet fark edebildiler.

...

ÖZEL NOT: Atatürk Havalimanı'ndaki bombalı saldırıyla PKK'nın bağlantısı yok. Nereden mi anladım? HDP'nin Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın şiddetle kınayışlarından.

Buruk bayram

* Haberciliğin esaslarından, değerlendirme önemlidir. Parasal konular öncelik alır. Ekranlar memur emeklileriyle ilgili erken ödemeyi geç fark ettiler. Hatta redaksiyonun cehaleti karmaşaya yol açtı. Gecikmeli verilen haber yetmemiş gibi öyle cümleler kuruldu ki SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine sevinç çığlıkları attırdılar. Sonuçta gerçek anlaşıldı ve geride milyonların hayal kırıklığı kaldı. Yani "açlık sınırının altında yaşayanlar"ı üzdü. Hükümete de sitemimiz var; tüm emeklileri içine alan erken ödemeyle "çifte bayram" yaşatılamaz mıydı?

* TRT SPOR'da Orhan Ayhan'la Dünden Bugüne'de, "Muhammed Ali'nin Devam Belgeseli" yayınlandı. 4 Temmuz 1994'te başlayan çalışmanın yeni sezonda da sürdürüleceği müşahede edildi. M. Ali'nin cenaze töreninden görüntülerle bütünlük tamamlandı. Cumhurbaşkanı'nın Orhan Ayhan'la Cemal Kamacı'ya içtenliğini sevdik. Erdoğan'ın en önemli artısı "vefa duygusu". Bunun artık çok az kişide kaldığı kesin.

 

Yazarın Diğer Yazıları