29 şüpheli ’paralel’den adliyede

29 şüpheli ’paralel’den adliyede
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında “Paralel Devlet Yapılanması” iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 29 kişiden 1’i serbest bırakıldı.

Diğer şüpheliler ise Emniyet’teki işlemlerinin ardından Çevik Kuvvet minibüsleriyle Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edildi. Aralarında TUSKON Başkanı R.N.M.’nin de bulunduğu, çoğunluğu iş adamlarından oluşan51 kişi hakkında yakalama  kararı çıkarılmış, İstanbul, Kayseri, Konya ve Muğla’da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 29 kişi gözaltına alınmıştı.

7 gözaltı daha

Öte yandan, Kırıkkale’de İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Zafer, İzmir ve Cumhuriyet Caddelerindeki bazı iş yerlerinde arama yaptı. Aramalar sırasında çeşitli belge ve bilgisayar kayıtlarının incelendiği öğrenildi. Bu arada, operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 2 kişi daha yakalandı. Böylece gözaltı sayısı 7’ye çıktı. Operasyon kapsamında, daha önce 5 kişi gözaltına alınmış,
haklarında gözaltı kararı bulunan 9 kişi ise adreslerinde bulunamamıştı. Bu arada, bir şüpheli Gümüşhane’de bir şüpheli de Van’da güvenlik güçlerine teslim oldu. Emniyet’teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.