3 Azerbaycanlı asker şehit oldu

3 Azerbaycanlı asker şehit oldu
Ateşkes ilanını ihlal edip sınır mevzilerine saldıran sabotajcılar ağır kayıplar vererek geri çekildi. Azerbaycan ordu birliklerinin kontrolündeki sınır köylerine sızmaya çalışan Ermeni sabotaj birliği, 3 askeri şehit edip, bazılarını da yaraladı.

Azerbaycan’a saldıran Ermeniler, 3 eri şehit etti

Çatışmada Ermenilerin de kayıp vererek geri çekildikleri bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov, şehit askerlere 3. dereceli “Askeri Hizmet Madalyası” verileceğini kaydetti.Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında Azerbaycan mevzilerine saldıran Ermeni keşif ve sabotaj birliği ile Azerbaycan askerleri arasında çıkan çatışmada 3 er şehit düştü. Çatışmanın Azerbaycan’ın Ermenistan’la sınır hattı bulunan köylerinde Ermenistan tarafının sızma girişimleri sonucu ortaya çıktı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan sabah saatlerinde yapılan açıklamada Ermeni silahlı güçlerinin gece cephenin çeşitli istikametlerinde ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan ordusunun kontrolündeki bölgelere girmeye çalıştığı bildirildi.

GERİ ÇEKİLDİLER
Çatışma sonrasında Ermenilerin kayıp vererek geri çekildikleri, Azerbaycan ordusundan da 3 askerin şehit olduğu, bazı askerlerin yaralandığı bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov’un şehit askerlere 3. dereceli “Askeri Hizmet Madalyası” verileceğini kaydetti. Açıklamada, ocak ayında çıkan çatışmalarda 17 Ermeni askerinin öldürüldüğü belirtildi. Bu arada  Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmayla Azerbaycan’ın yeni bir savaşın içine çekilmeye çalışıldığını söyledi. Gülbey, Ermenistan’ın defalarca 2 ülke arasındaki ateşkesi ihlal ettiğini vurguladı. Uluslararası kamuoyunun bu durum karşısında sessiz kaldığını belirten Gülbey, şöyle dedi: “Ermenistan, bu tür saldırıları defalarca tekrarladı. Ateşkes anlaşmalarını defalarca ihlal etti. Azerbaycan askerlerinin şehit edilmesi de bunun en büyük göstergelerinden biridir. Ermenistan, sürekli ateşkesi ihlal ediyor ama hala uluslararası kamuoyunda mazlum ülke rolünde. Ermenistan’a yönelik uluslararası yaptırımlar şart. Bu durum daha fazla devam edemez. Azerbaycan’ın sabrı da bir yere kadar. Bu saldırıların tek amacı, Azerbaycan’ı savaşa çekmektir. İki ülke arasındaki ateşkes, sadece Ermenistan tarafından bozulmuştur. Uyarıyla bir şey elde edemiyoruz..”