3 ülkede alarm: Halk mağaralara sığınıyor

3 ülkede alarm: Halk mağaralara sığınıyor
Karayip Adaları'na yaklaşan Matthew kasırgası nedeniyle Haiti, Kuba ve Jamaika’da yetkililer alarma geçti.

Bu geceden itibaren ada ülkelerini etkisi altına alacak kasırga nedeniyle halktan güvenli bölgelere sığınması istendi. Küba’da ise kasırgadan korunmanın en iyi yol olduğunu düşünen bazı Kübalıların ise mağaraları sığındığı belirtildi.
Haiti’nin güney batısındaki Les Cayes kenti halkından 2 bin kadarının yetkililerin uyarılarına uymayarak kenti terk etmek istemedikleri açıklandı. Son yıllarda birçok doğal afetle karşı karşıya kalan Haitili fakir halkın evlerinin yağmalanacağı endişesiyle evlerini terk etmek istemediği belirtiliyor.

Kuzey batı yönünde ilerleyen Jamaika ve Haiti’yi dört şiddetinde vurması beklenen kasırganın hızının ise yavaş olduğu, bunun da geçtiği yerlerde ağır hasarlara neden olacağı belirtildi.
Amerikan Kasırga Merkezi uzmanlarından John Cangialosi yavaş hareket eden kasırgaların geçtiği yerlerdeki etkisinin büyük olacağını belirterek Salı gününe kadar kasırganın dört şiddetindeki gücünü koruyacağını söyledi.

Jamaika Başbakanı Andrew Halness halkın yüzde sekseninin kasırgaya hazır olduğunu belirterek ‘’Ancak zaten zayıf olan ekonomimizin büyümesi bundan etkilenecek’’ diye konuştu.

Salı gecesi Küba’ya uluşması beklenen kasırga nedeniyle yetkililer halkın gerekli mal ve eşyalarını sığınaklara taşımaları çağrısında bulundu. Bazı Kübalıların ise mağaralara sığındığı açıklandı.