30 saniyelik hortum Muğla’yı yıktı geçti

30 saniyelik hortum Muğla’yı yıktı geçti
Menteşe İlçesi Düğerek Mahallesi’nde hortum 30 evin çatısını uçurdu, mezarlıktaki ağaçlar kökünden sökülerek mezarlara zarar verdi, elektrik direkleri devrildi

MUĞLA’nın Menteşe ilçesinde aniden ortaya çıkan ve 30 saniye süren hortum, bir marangozhane ile evlerin çatılarını uçururken, mezar taşlarını yıkıp, çam ağaçları ve elektrik direklerini devirdi. Menteşe ilçesinin Düğerek ve Ortaköy mahallelerinde önceki gün etkili olan fırtına ve sağanak yağışın ardından saat 20.30 sıralarında aniden ortaya çıkan ve 30 saniye süren hortum her yeri yerle bir etti. Düğerek Mahallesinde E Tipi Kapalı Cezaevi yanında başlayan hortum cezaevi karşısında bulunan bir kereste atölyesinde de büyük hasara neden oldu. Dün sabah bölgeye gelen Büyükşehir Belediyesi, MUSKİ ve AFAD ekipleri  hasar tespit çalışması yaptı. Bölgede 30’un üzerinde evin çatısının zarar gördüğü belirlendi. Ortaköy Mahallesi Tozlu mevkisinde Ali Sarıkaya’ya ait ev zarar gördü, ahırı yıkıldı. Belediye ekipleri evin kullanılamaz durumda olduğunu tespit ederek, mühürleme çalışması yaptı.

Mezarlıkta temizlik
Hortum, Düğerek mezarlığında da büyük hasara neden oldu. Kökünden sökülerek mezarların üzerinde devrilen 30’un üzerindeki ağaç, belediye ekipleri tarafından vatandaşların desteğiyle temizlendi. Mahalle sakinleri de tahrip olan mezarlarını onarmaya çalıştı. Fırtınanın bir andan oluştuğunu belirten mahalle sakinleri, olay anında yaşadıklarını şöyle anlattı: “Esintiyle birlikte yağmurla beraber döner oluştu. Hareket etme şansımız yoktu. Kapıyı zor tuttum. Herkese oturun dedim, kımıldamadık. 5 dakika sonra çıktık dışarı, araba gitmiş, ev gitmiş, çatıdan kalkan her şeyi binadan binaya taşımış. Zeytin ağacını kökten sökmüş. Büyük badem ağacımızı kökünden sökmüş. Çatıdan kalkan kiremitlerle camlarımız kırıldı.” Devrilen elektrik direklerdeki enerjinin kesilmesinin ardından etrafa saçılan saç ve kalaslar ile çatılardan uçan kiremitler belediye ekiplerince toplandı. Önceki akşamdan beri elektrik verilemeyen Düğerek Mahallesi’nde elektrik dağıtım şirketi yetkilileri ve belediye ekipleri, devrilen direklerini yeniledi, hasar gören kabloları değiştirdi. Bölgeye akşam saatlerinde elektrik verileceği kaydedildi.