Direniş büyüdü!

Direniş büyüdü!
Direniş büyüdü!

Taksim Gezi Parkı’nda başlattıkları eylemle önce Türkiye, ardından dünyaya parmak ısırtan 90 gençliği polis tarafından göz

Taksim Gezi Parkı’nda başlattıkları eylemle önce Türkiye, ardından dünyaya parmak ısırtan
90 gençliği polis tarafından gözaltına alınınca bu kez anne ve babaları sokağa döküldü...


Hiç eylem yapmayan da geliyor

Sesini dünyaya duyuran 90 gençliğinin Gezi Parkı’nda yaktığı kıvılcım, önceki kuşakların da yolunu aydınlatmaya başladı. Daha fazla özgürlük ve demokrasi taleplerine destek vermek ve polis şiddetini protesto amacıyla ortak hareket etme kararı alan KESK, DİSK, TDHB, TTB ve TMMOB dün iş bıraktı. Türk Diş Hekimleri Birliği (TDHB) ilk kez bir eylemde yer aldı.


Protestolar yurt genelinde sürüyor
Kara Gece olarak anılan polis müdahalesi sonrası Türkiye genelinde birçok ilde eylemler dün de devam ederken, gelişmelere kayıtsız kalmayan DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDHB de ortak basın açıklamasıyla alanlara çıktı. DİSK üyeleri Şişli’de, KESK üyeleri Tünel’de toplandı. Diğer meslek örgütleri de eyleme katılma kararını basın açıklamalarıyla duyurdu.

 

Şimdilik grev değil iş bırakma
Sİvİl toplum kuruluşlarının temsilcileri eylemlerin şimdilik grev değil günlük iş bırakma olduğu vurgusu yaparken, özel sektörden bile destek aldıklarını ve katılımın en üst düzeyde gerçekleştiğini açıkladı. İlk kez bir eyleme destek veren TDHB’nin Başkanı Taner Yücel de 8 bini kamuda, 27 bin üyeyle destek verdiklerini açıklayarak, “İktidar olayları iyi anlamalı” dedi.



Çocukların eylemine sahip çıktılar
AKP’nin kurduğu korku imparatorluğunu yıkan direniş ateşi, sivil toplumu da sardı. Pek çok ilde gerçekleştirilen eyleme TDB, TMMOB, KESK, DİSK ve TTB toplam 930 bin üyeyle katılırken ilginç pankartlar da dikkat çekti.