4 ilde 50 kişiye gözaltı

4 ilde 50 kişiye gözaltı
Güvenlik kuvvetlerince 4 şehirde yapılan operasyonlarda toplam 50 kişi gözaltına alındı.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 5, Batman’da 4, Antalya’da aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 26 ve Van’da gözaltına alınan 15 militan adliyeye sevk edildi.

 

4 ilde 50 kişiye gözaltı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı. Bitlis Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: “PKK terör örgütünün faaliyetlerinin önlenmesi ve deşifre edilmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında 11 Şubat günü ilimiz Tatvan ilçesinde terör örgütü üyesi olmak, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek, terör örgütüne eleman temini ve bombalı eylem yapmaktan dolayı PKK terör örgütü üyesi şahıslara yönelik olarak yapılan eş zamanlı operasyonda 5 kişi yakalandı.” Bu arada Batman’da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Pazaryeri ve Petrolkent
mahallelerinde ise terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı. Öte yandan Antalya’da aralarında Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Van’da ise terör örgütü PKK’ya yardım yaptıkları iddiasıyla aralarında Van Büyükşehir Belediyesi’ne Daire Başkanı olan S.Y.’nin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı, bunlardan 5’i tutuklandı.