40 ülke 18. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde

40 ülke 18. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde
Türkiye’nin geniş katılımlı uluslararası sivil organizasyonlarından biri olan Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin 18.’si, 40 ülkenin üst düzey katılımıyla 7-9 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirilecek.

İpek Yolu’nun enerji kavramıyla birlikte ele alınacağı 18. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde şeref konukları olarak Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Bosna Hersek Federasyon Cumhurbaşkanı Marinko Çavara, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Prof. Dr. Ali Hasanov, Bosna-Hersek Başbakanı Vjekoslav Bevanda İstanbul’da olacak.  Marmara Grubu Vakfı Başkanı Dr. Akkan Suver, bundan önceki 17 zirve birikiminin üzerine  yeni bir konsepti esas alarak planlandığını ifade ederek, “Bu da küresel ekonomik krizden sonra kapitalizmin vahşi boyutlardan arındırılması, karşılıklı yarar ve dayanışma temelinde yeniden inşa edilecek ’Entelektüel Kapitalizm’in kavranması ve politika haline getirilmesidir” dedi. Akkan Suver, Atom Çağı, Uzay Çağı, Bilgisayar Çağı derken, şimdi de ’İnternet Çağı’nda olduğumuzu belirterek  şunları söyledi: 

Tektonik dönüşüm
Üstelik ‘İnternet Çağı’ hepsinden daha önemli ve etkin. ‘Yeni Ekonomi’ olarak adlandırılan bu dönem, sanayi devrimleri ile kıyaslanmayacak büyük değişimlere yol açma potansiyeli taşıyor. İnternetin lokomotiflik yaptığı yeni ekonomi, elektriği, motoru, ulaşım araçlarını, sinemayı, radyoyu ve daha birçok gelişmeyi ortaya çıkaran ikinci sanayi devriminden çok daha büyük ölçüde dünya düzenini ve ekonomiyi etkiliyor. Bir çeşit tektonik dönüşüm yaşanıyor. Zenginlik el değiştiriyor. Yeni duruma ayak uyduramayanlar kaybederken oyunu kurallarına göre oynayanlar kazanıyor.