47 terörist etkisiz hale getirildi

47 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığından son bir haftada düzenlenen iç güvenlik operasyonlarında 6'sı sözde üst düzey 47 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Yurt genelinde 6-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen terör operasyonlarında 47 terörist etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son bir haftada bölücü terör örgütleriyle mücadele kapsamında Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat, Jandarma Komando Birlikleri ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava ve kara unsurlarınca 2 bin 218 operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 128 terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 39, sol örgüt üyesi 4, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 312 zanlı gözaltına alındı.

Yapılan planlı operasyonlarda, 483'ü terör suçları, 124'ü düzensiz göç ve 3 bin 489'u uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 4 bin 96 kişi yakalandı.

Düzenlenen iç güvenlik operasyonlarında 35'i ölü, 3'ü sağ, 9'u teslim olmak üzere 47 terörist etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında, terör arananlar kırmızı listede bulunan "Atakan Mahir" kod adlı İbrahim Çoban, turuncu listedeki "Deniz Doğan" kod adlı Cumhur Sinan Oktulmuş, gri listedeki "Şahin Zaza" kod adlı Ahmet Dorak, "Delila Ciya" kod adlı Ceylan Buğan ile "sözde sorumlu" olduğu tespit edilen "Roni Munzur" kod adlı Mahmut Laçin ve Agit Kılıç adlı teröristlerin de bulunduğu bildirildi. 

Tunceli, Hakkari ve Bitlis'te yürütülen operasyonlarda, terör örgütü mensuplarınca kullanılan 3 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan 7 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.

Güvenlik güçlerince ayrıca 160 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 31 el bombası, 3'ü füze 28'i ağır ve uzun namlulu olmak üzere 39 silah ile bin 329 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi.