Yarbay birşeyler anlattı linç etmeye kalkıştılar!

Yarbay birşeyler anlattı linç etmeye kalkıştılar!
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı (TEMAD) Ahmet Keser, Türk milletinin sabrını taşıracak olayların son günlerde tırmandığını kaydetti

Keser, “Aslında adresi herkes söylüyor ama malumu ilan etmiyor. 3-5 çapulcu, bunlar birilerinin taşeronu. Devletin bütün istihbarat verilerini elinde bulunduran bir yapı. Patronu kim ise vatandaşa söylenmesi gerekir. Bunlar taşeronsa çıkıp bunların patronunu söylemek gerekiyor. ’Kardeşinin cenazesinde bir yarbay olarak bunu bilmek istiyorum, vatandaş olarak şehidin abisi olarak bilmek istiyorum’diyor. Düne kadar konuştuğunuz şeyleri bir anda bir yere bıraktınız da sonuna kadar savaş dediniz?” diye konuştu. Güvenlik güçlerinin elinin, kolunun bağlandığın kaydeden Keser, “Yanlarında silahlar taşındı, evlere, birçok yere mevziler hazırlandı. Her şey bitmiş, terör örgütü tahkimatını hazırlamış, adı konmamış bir savaş için düğmeye basmış şimdi diyorsunuz ki ortadan kaldır. Bunlar olurken neredeydiniz? Bunları davullarla, zurnalarla karışlayan sizlerdiniz. İbrahim Tatlıses’i, Şivan Perwer’i sahneye çıkaranlar şimdi neden susuyor?” diye konuştu. Türkiye’de ev araması, üst araması, kimlik sorulması gibi basit olayları bile polis ve jandarmanın yapabildiğini anlatan Keser sözlerin şöyle sürdürdü:

30 bin jandarma var

“Piyade tugayının askeri, tugayın başındaki general, gidip ev araması, üst araması yapabilir mi? Kanun buna müsaade ediyor mu? Etmiyor. Yetkileri olmayan binlerce askeri oraya gönderiyorsunuz. Arayamıyor, yanından silah geçiyor, piyade tugayı üst baş arayamaz, yetkisi yok. Yarbay konuşuyor linç ediyorlar. Bir tane jandarma onbaşı koyuyorlar, araba araması yaptırıyorlar. Biz araç bile arayamıyoruz, silah gidiyor, uyuşturucu gidiyor, arama yapamıyorsunuz.Terörist size ateş ederse ancak nefsi müdafaada bulunuyorsunuz. 700 bin kişilik ordu, 30 bin jandarma var, o da sınırlı yetkili. Bunların Türk milletine açıklanması gerekiyor. Ancak kendine saldırılırsa karşılık veriyor, onun dışında terörle mücadelede bir şey yapamıyor. Yarbay bir şeyler anlatmaya çalışıyor, linç etmeye kalkışıyorlar.”

 Fatih Erboz