ABD'nin açıkladığı verilerin ardından altın coştu

ABD'nin açıkladığı verilerin ardından altın coştu
ABD'de piyasaların beklediği ekim ayı tarım dışı istihdam verisi açıkladı. Açıklamanın ardından 560 lira seviyelerinde seyreden gram altın 558 liraya geriledi. Ancak kısa sürede toparlayarak 561 TL'nin üstüne çıktı.

ABD''de Ekim ayına ilişkin tarım dışı istihdam verileri belli oldu. Manşet veri 531 bin ile 450 binlik artış beklentisinin oldukça üzerinde gerçekleşti. Verilere göre ortalama saatlik kazançlarda Ekim''de bir önceki aya göre yüzde 0,4 ile beklentilere paralel artış oldu.

ONS ALTIN YÜKSELDİ

Yatırımcıların Fed’in varlık alımı azaltımına odaklanmasıyla toplantı öncesinde 1.760 dolara kadar geri çekilen ons altın yeniden yükselişe geçmişti. ABD''nin istihdam verilerinin ardından ons altın fiyatları yükselerek 1.800,00 dolara ulaştı

Analistler beklentilerin üzerinde gelen bir tarım dışı istihdam verisi sonrasında ons altın fiyatlarında düşüş, tersi bir durumda ise altın fiyatlarında yükseliş görülebileceğini belirtmişti.

Altının ons fiyatı bugün içerisinde en yüksek 1800 dolar seviyesini görürken, en düşük ise 1790 dolar seviyesini gördü.

GRAM ALTIN

ABD''nin tarım dışı istihdam verileirnin ardından 560 lira seviyelerinde seyreden gram altın 558 liraya geriledi fakat kısa sürede toparlayarak 561 lirayı aştı.

İlgili Haberler