Hat sanatı, okulları kapattı!..

Hat sanatı, okulları kapattı!..
VIrgInIa eyaleti Augusta kentindeki Riverheads Lisesi’nde öğrencilere hat sanatı dersinde “Kelime-i Şehadet” in Arapça harflerle yazma ev ödevi verilmesi güvenlik sorununa neden oldu

Velilerden gelen tehditler üzerine, polisin çevresinde önlem aldığı okulda eğitime bir gün ara verildi.

 

Hat sanatı, okulları kapattı!..

ABD’nin başkenti Washington yakınlarında bulunan Virginia eyaletindeki bir okulda, bir öğretmen tarafından öğrencilere hat sanatı çiziminin ev ödevi olarak verilmesi sonrasında, velilerden gelen tepki ve tehditler üzerine, okulda eğitime bir gün ara verildi. Augusta kentindeki Riverheads Lisesi, öğrencilerin velilerinden gelen telefonlardan ve yaşanan olayın medyaya yansımasının ardından, “güvenlik gerekçesiyle” eğitime bir gün ara vereceğini duyurdu.

Arapça “Kelime-i şehadet”

Okulun çevresinde polis güvenlik önlemleri alırken, Augusta Okullar Birliği de daha sonra bir açıklama yayınlayarak, eğitime bir günlük aranın ilçedeki tüm okulları kapsayacak şekilde genişletildiğini bildirdi. Washington’a yaklaşık iki saat mesafede bulunan Augusta’da dünya dinleri hakkındaki bir dersin parçası olarak verilen “hat sanatı” ev ödevinde öğretmen Cheryl LaPorte, öğrencilerinden “Kelime-i şehadet” i Arapça orijinaliyle yazmalarını istemişti.

 

1-279.jpg