518 bin Türk’ü katlettiler

518 bin Türk’ü katlettiler
Türklüğün uğradığı mezalimi görmezden gelerek siyasi menfaat için Ermenilere taziyede bulunan Erdoğan’a, MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’ndan sert cevap

518 bin Türk’ü katlettiler

Bunun adına ihanet denir!
Başbakan her nedense, Ermeni çetelerince katledilen 518 bin 105 Türk ve Müslüman’dan,  Çanakkale’de, Filistin’de, Musul’da, Kafkasya’da savaşılırken 23 yerde isyan eden ve düşman saflarında yer alarak vatanlarına ihanet eden Ermenilerden hiç söz etmedi. Bir ülkenin vatandaşları Rus, Fransız, İngiliz ordularıyla iş birliği içindeyse bunun adına ihanet denmez de ne denir! 

Tecavüz adası Akdamar!
Ermeniler Van, Bitlis ve Çatak’ta on binlerce Müslüman katletti. Onlarca genç kız ve kadın Akdamar Kilisesi’ne götürülerek tecavüze uğradı. Çoğu göle atlayarak iffetlerini korumak için hayatlarına kıydı. Bunu nasıl görmezden gelirsiniz? Bundan niye bir cümle ile bahsetmezsiniz? Herhalde kendinizi biraz daha güçlü hissetseniz soykırımı da kabul edeceksiniz. 

 

“518 bin Türk’ten niye bahsetmedin?” 
MHP’li Halaçoğlu, Ermenilere taziyede bulunan Erdoğan’a ateş püskürdü: Katliamları, tecavüzleri nasıl görmezden gelirsin. Biraz daha güç bulsan soykırımı da kabul edeceksin

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Ermeni tehciri” ne yönelik taziye mesajına tepki gösteren MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, “Başbakan her nedense Ermeni çetelerince katledilen 518 bin 105 Müslüman’dan bahsetmedi” dedi. Erdoğan’ın açıklamasını yorumlayan Halaçoğlu, şunları söyledi: “Başbakan, ’Her din ve milletten milyonlarca insanın hayatını kaybettiği 1. Dünya Savaşı esnasında, tehcir gibi gayrı insani sonuçlar doğuran hadiselerin yaşanmış olması...’gibi bir tanımlama yaptı. Ama her nedense Ermeniler tarafından katledilen 518 bin 105 Müslüman’dan hiç bahsetmedi. Çanakkale’de, Filistin’de, Musul’da, Kafkasya’da savaşırken 23 yerde isyan eden ve düşman saflarında yer alarak vatanlarına ihanet eden Ermenilerden hiç söz etmedi. Kamuoyundan çekinmeseler özür dileyecekler.” 

Kilisede tecavüz
Halaçoğlu, Ermeniler’in 1915’te Van, Bitlis ve Çatak’ı kuşattıklarını hatırlatarak, “Van 17 Mayıs’ta düştü. 80 bin Müslüman katledildi; onlarca genç kız ve kadın Akdamar Kilisesi’ne götürülerek tecavüze uğradı. Çoğu göle atlayarak iffetlerini korumak için intihar etti. Dışişleri Bakanı Davutoğlu da Ermenistan’a giderken Başbakan gibi aynı mealde bir mesaj vermişti. Bu beyanlardan sonra kimlerin nasıl temelsiz iddialarda bulunacağını görün. Kimse bu töhmetin altından kalkamayacaktır” diye konuştu. Osmanlı’nın savaşa girmeden önce terör gruplarına karşı mücadele verdiğini, yakalananların mahkemeye çıkarılarak adil şekilde yargılandıklarını dile getiren Halaçoğlu, “Bu konuda cehaletlerini görmezden gelerek konuşanlar var. Bu tarihçilere bırakılamazmış, insaniymiş. Tabi ki insani, hayvani değil. Siz bu belgeleri okuyabiliyor musunuz” diye sordu.

Psikolojim bozuldu
Erdoğan’ın “Tehcir gibi gayriinsani sonuçlar” ifadesini kullandığını aktaran Halaçoğlu, “Siz bunu söylerken katledilen Müslümanların mezarlarını ben açtım. Psikolojim bozuldu. Bunları görmezden gelir tehcire ’gayriinsani’derseniz, hiçbir şey bilmiyorsunuzdur. Neden Ermeniler ait bir toplu mezar gösteremediler. 1,5 milyon insanı kaç mezara gömeceğinizi biliyor musunuz. Müslümanlara ait olanlar çıkıyor da Ermenilere ait olanlar niye çıkmıyor. Bunları bilmeyen mantık Ermeniler’den özür diliyor. Herhalde kendinizi biraz daha güçlü hissetseniz soykırımı kabul edeceksiniz. Başbakan’dan hangi tavizleri isteyecekler göreceğiz. Tehciri insanlık dışı hareket gibi görmek yerine meseleye bu boyutlarıyla bakmak gerekir. Cenini elinde tutan ve bunlarla fotoğraf çektiren Ermeniler var.”